Tallinlased saavad kaasa rääkida tulevase klindipargi kujundamisel

0

Tallinn soovib rajada Lasnamäele, Kesklinna ja Pirita piiril kulgevale paeklindile, katkematu, ligi üheksa kilomeetri pikkuse pargiala. Kohalikud elanikud ja teised huvilised saavad oma mõtetega panustada klindiala tuleviku loomisse.

„Klindipargi idee keskmes on olemasoleva looduskoosluse säilitamine ja väärtustamine. Sekkumine klindiala kujundamisel on minimaalne, kuid linlastele tagatakse turvalised liikumisvõimalused nii jalgsi kui ka jalgrattaga ning luuakse puhkenurki ja lummava merevaatega vaatekohti. Selleks teeme koostööd riigi Keskkonnaametiga, maastikuarhitektide ja kohalike kogukondadega. Viimane on eriti oluline selleks, et inimesed saaks häid ideid pakkuda ning loodav klindipark arvestaks ka kohalike soovidega,“ ütles Lasnamäe linnaosavanem Vladimir Svet. 

Planeeritava klindipealse pargi teekond algab Tartu maanteest ning kulgeb kuni Pallasti sillani mööda Lasnamäe tänavat, seejärel jätkub mööda Valge tänava äärt kuni Narva maanteeni välja. Klindipargi põhiosaks kujuneb aga Mäe tänavast algav Suhkrumäe paekallas, mis kannab ka olulist kultuuriajaloolist rolli: sealsetest paemurdudest on Lasnamäe lubjakivi murtud juba muinasajast saadik ja üle Eesti ehitiste ning kindluste müüridesse laotud. Edasi läbib kavandatava pargi teekond Narva maantee äärset nõlva ja lõpeb Pirita jõeorus.

„Ei pea olema maastikuarhitekt või linnaplaneerija, et oluliste projektide käiku mõjutada. Usume, et just kohalikud elanikud ja teised jalutajad on asjatundlikud klindiala kasutajad ja oskavad pakkuda, kuhu võiks tulla pink või näiteks vaateplatvorm. Alles nende ideede alusel asub linn koostama lähteülesannet maastikuarhitektuurse konkursi jaoks,“ lisas Svet.

Ettepanekuid oodatakse kahe kuu jooksul, s.o kuni 22. jaanuarini 2022. Oma ideid saab pakkuda interaktiivses rakenduses Maptionnaire, veebivormi kaudu või saates neid tavalise postiga Lasnamäe linnaosavalitsusse (Pallasti 54, Tallinn 11413).

Kolmapäeval, 24. novembril algusega kl 16.00 Tallinna Strateegiakeskuse ruumiloome kompetentsikeskuse ja Lasnamäe linnaosavalitsuse esindajad tutvustavad Klindipargi kontseptsiooni ja ideekorje võimalusi. Otseülekannet saab jälgida ning oma küsimusi esitada Lasnamäe linnaosavalitsuse Facebook’is. Venekeelne Klindipargi tutvustus toimub samuti kolmapäeval, algusega kl 17.

Kommentaarid: