Lasnamäe eakate loengusarjas tuleb juttu linnaosa ajaloost

0

Lasnamäel iganädalane tasuta eakatele mõeldud filmi- ja loengusari „Kuldne sügis“ hakkab lõppema. Viimased loengud räägivad Lasnamäe tsaariaegsetest kindlustest ja arheoloogiliste väljakaevamiste tulemustest.

„Lasnamäe „Kuldne sügis“ sai meie eakate poolt soojalt vastu võetud ning pakkus võimalust omandada uusi teadmisi erinevatel teemadel ja nautida filmikunsti. Viimases kahes loengus keskendume linnaosa minevikule ning räägime Lasnamäe ajaloo vähetuntud aspektidest,“ ütles Lasnamäe linnaosa vanem Vladimir Svet.

16. novembril algusega kl 12 toimub loeng „Peeter Suure merekindlus ja selle jäljed Lasnamäel,“ mida annab ajaloolane Robert Treufeldt. Sarja viimase, 30. novembril algusega kl 12 toimuva loengu teemaks on Lasnamäe kultuskivid ning seda kannab ette arheoloog Peeter Talvar.

Loengud on tasuta ning eelregistreerimine pole vajalik. „Kuldse sügise“ sarja loengud toimuvad Kultuurikeskuses Lindakivi (Koorti 22)

Lisaks loengutele sarja raames näidatakse ka filmi. 23. novembril kl 11 linastub järjekordne film James Bondi sarjast „007: Surm peab ootama“. Filmid linastuvad Apollo Kinos Ülemiste Keskuses (Suur-Sõjamäe 4, II korrus). Tasuta filmi vaatamiseks on vaja eelnevalt registreerida. Selleks palume helistada numbritel 645 7702 või 645 7719 või kirjutada aadressile lasnamae@tallinnlv.ee. Tegemist on „Kuldne sügise“ sarja viimase filmilinastusega. 

Kohapeal toimub COVID tõendite kontroll (läbitud vaktsineerimiskuuri või haiguse läbipõdemise kohta) koos isikuttõendava dokumendiga. Siseruumides peab kandma maski. 

Kommentaarid: