Lasnamäe 55 000 postkasti jõuab otsepostitus vaktsineerimise võimaluste kohta

0
 
Tänasest jõuab Tallinnas 55 000 Lasnamäe korteri postkasti otsepostitus vaktsineerimisvõimaluste kohta linnaosas. Lasnamäe täiendavad vaktsineerimispunktid alustasid tööd esmaspäeval, 11. oktoobril ning kahe nädala jooksul on kõigil soovijail võimalik tasuta saada vaktsineerimisalast nõustamist ja vaktsineerida. Vaktsineerida saab nii Jansseni, Moderna kui ka Pfizeri vaktsiiniga.

„Lasnamäel on koroona vastu saanud kaitsesüsti liiga vähe inimesi. Olukorras, kus me iga päev saadame Eestis mõne lähedase, mõne vanaema või vanaisa haiglaravile ja pea iga päev keegi sureb, on ülioluline kasutada võimalust ennast ja oma lähedasi kaitsta. Lasnamäelased, palun vaktsineerige ennast COVID-19 vastu,“ ütles sotsiaalministeeriumi kantsler Maarjo Mändmaa.

Tallinna ja Harjumaa COVID-19 vaktsineerimise koordinaatori Hanna Jäe sõnul ennustavad vaktsineerimispunktid suuremat huvi vaktsineerimiseks nädala teises pooles. „Esimeste päevade tagasiside on partneritelt olnud, et inimesed kasutavad hea meelega võimalust küsida lisainfot, mis on väga positiivne, sest nõustamisel on vaktsineerimise otsuse juures tähtis roll,“ ütles Hanna Jäe.

Lisaks otsepostitusele kutsutakse COVID-19 vastu vaktsineerimata lasnamäelasi nõustamisele ja kaitsesüstima telefonikõnede kaudu, kaubanduskeskuste siseraadiotes ning vabatahtlike abiga linnaosasse püstitatud tuhandel plakatil.

Lasnamäe linnaosas on 12. oktoobri seisuga end COVID-19 vastu vaktsineerinud 55,65% täisealistest elanikest, sealjuures 80-aastastest ja vanematest on vaktsineeritud 52,8%. Lasnamäe elanike vaktsineerimise statistikaga saab tutvuda Terviseameti koroonaviiruse andmestikus.

Kommentaarid: