Lasnamäe kaasava eelarve ettepanekuid oodatakse nädala jooksul

0

Tallinna 2022. aasta kaasava eelarve ettepanekuid oodatakse kuni 1. oktoobrini. Lasnamäe kohta laekunud ideed keskenduvad peamiselt linnakeskkonnale ning lastele ja noortele. 

„Kõik tallinlased on oodatud esitama oma kogukonnale meelepäraseid ideid, mida võiks linna raha eest järgmisel aastal rajada. On oluline, et valmivat objekti saavad tasuta kasutada kõik linlased. Ideed peaksid olema lennukad, kuid siiski ka realistlikud, kuna terve Tallinna peale on  kaasava eelarve maht tänavu 1 miljon eurot,“ ütles Lasnamäe linnaosa vanem Vladimir Svet.  

Ideid saab esitada kuues kategoorias: lapsed ja noored, linnakeskkond, turvalisus, sport, kultuur ja vaba aeg ning muu. Igas linnaosas saab aastas ellu viia ühe, kaasava eelarve tingimustele vastava projekti, mille linnaosa elanikud on ise välja pakkunud ja mis on saanud hääletusel kõige enam hääli. 1. oktoobrini kogutakse ettepanekuid, millest hiljem valitakse välja teostatavad ning novembri lõpus algab hääletamine lõppvooru pääsenud ideede üle.

Tänavu on kaasava eelarve ideekorjele laekunud paarkümmend ideed, mille keskmes on Lasnamäe. Eriti populaarsed kategooriad on linnakeskkond ning lapsed ja noored. Muuhulgas pakutakse välja uusi linnaruumilisi sekkumisi, soovitakse laiendada sportimisvõimalusi ning rajada uusi mänguväljakuid.

Mullu sai Lasnamäe elanikelt kaasava eelarve hääletusel enim hääli Mustakivi jalakäijate tunneli remont. Tunneli seisukorra uuringute käigus selgus, et selle seisukord on märksa kehvemas seisus, kui oli varem teada. Seega, ei õnnestu renoveerida kogu tunnelit ainult kaasava eelarve raames ning tööd toimuvad mitmes järgus. Sügise jooksul kuulutatakse välja hange remonditööde läbiviimiseks ning töötatakse välja arhitektuurne lahendus.

Oma ideed saab esitada kuni 1. oktoobrini siin:  https://www.tallinn.ee/kaasaveelarve

 

Kommentaarid: