Vaata, milline hakkab välja nägema uus kogukonnamaja Lasnamäel

0

Lähiaastatel Lasnamäele Punasele tänavale kerkiv multifunktsionaalne kogukonnamaja pakub aktiivseid tegevusi igas eas linlasele, kes ühtlasi hakkavad läbi oma tegevuste kujundama ka hoone tulevikku. Uue ilme saab ka kogukonnamaja ümbrus.

Linnapea Mihhail Kõlvarti sõnul on rajatava kogukonnamaja eesmärgiks koondada ühte hoonesse piirkonna elanikele vajalikud teenused ja funktsioonid kogu elukaart silmas pidades. “Esimese kogukonnamaja avasime hiljuti Põhja-Tallinnas ja soovime ka edaspidi kavandada sellise kontseptsiooniga  avalikke ja ühiskondlikke hooneid linnas,” märkis Kõlvart. “Nii nagu oleme oma visioonis ja arengustrateegias „Tallinn 2035“ seadnud sihiks luua kvaliteetse linnaruumiga rohelise maailmalinna, kus elanikud tunnevad oma kodukandiga sidet ja teevad seda ka ise mõnusamaks, siis ka rajatavad kogukonnamajad pakuvad selleks võimalust.“

„Kavandatav kogukonnamaja on esimene taoline tõmbekeskus Lasnamäel. Tutvustasime eile kogukonnamaja arhitektuurset lahendust kohalikele elanikele ning oli näha, et inimestele läheb korda nii hoone vorm kui ka selle sisu. Kogukonnamajas Pae asumi elanikud ja teised lasnamäelased saavad aega veeta ja seda erinevate tegevustega sisustada. Kõige olulisem on aga see, et just kohalik kogukond hakkab kujundama selle asutuse elu, osalema selle juhtimises, suunama selle arengut. Linn ei ehita maja kohalikele, vaid koos kohalikega,“ ütles Lasnamäe linnaosa vanem Vladimir Svet.

Kogukonnamaja tuleb aadressile Punane tn 17 kunagise Tallinna Paekaare Gümnaasiumi asukohale ning hoones hakkavad asuma muuhulgas raamatukogu ja noortekeskus ning lisaks on ette nähtud kohviku- ja sportimisruumid. Ka erinevatele MTÜ-dele ja kohalikule kogukonnale jagub ruume, kus saab üritusi – näiteks erinevaid töötube korraldada jms tegevusi läbi viia. Nii saavad ka piirkonna elanikud ise maja arengus kaasa lüüa ja selle tulevikku suunata. 

Kogukonnamaja rajamisega heakorrastatakse ka selle ümbrus, rajatakse kogukonnaaed, spordiväljak, välijõusaal ja välilava.

Kogukonnamaja projekteerimistööd peaksid lõppema 2022. aasta kevadel, misjärel algavad ka ehitustööd. Kogukonnamaja valmib 2023. aastal.

Kommentaarid: