Algab Tallinna ühe populaarseima peremänguväljaku rekonstrueerimine

0

27. septembril algab Lasnamäe ühe populaarseima, Kivila peremänguväljaku, rekonstrueerimine.

„Praegune Kivila peremänguväljak pärineb 2009. aastast ja kuigi on hästi külastajaid teeninud, on see selle ajaga siiski märkimisväärselt amortiseerunud. Selleks, et väljakul paiknevad elemendid saaks lastele rõõmu pakkuda ja oleksid samas ka turvalised, peame väljaku rekonstrueerima ja suure osa praegusest inventarist välja vahetama,“ ütles Lasnamäe linnaosa vanem Vladimir Svet.

Kivila peremänguväljakul säilib mitu eraldiseisvat tsooni eri vanuses lastele. Need on jaotatud viieks ringikujuliseks alaks: mänguringid vanuses 1-3, 3+ ja 6+ lastele, liumägi ja treeningring. Mänguring lastele vanuses 3+ on kavandatud ka puuetega inimeste (nii vanemate kui laste) mängualaks.

Kõige olulisem muudatus ootab ees suurt mänguväljakut lastele vanuses 6+, kus vahetatakse välja peamine konstruktsioon. Uuel mänguväljakul on võrgud, liumäed, mängumaja, erinevad ronimiseks mõeldud seinad, erinevatest ametitest tuletatud mänguelemendid ja teised arendavad osad.

„Kivila peremänguväljak on laste ja nende vanemate seas väga populaarne olnud aastaringselt. Remonditööde ajaks soovitan uudistada lähedal asuva Tondiraba pargi arvukaid mänguväljakuid erinevas vanuses lastele. Hiljuti paigaldasime uusi mänguelemente ka Tondiloo pargi Muhu 10 maja lähedal asuvale mänguväljakule,“ lisas Svet.

Senine kogemus näitas, et Kivila peremänguväljaku treeningala kasutavad peamiselt eakamad tervisesportlased. Eraldiseisev treeningala loob võimaluse suhtlemiseks ja sinna valitud uute trenažööride valikul lähtuti teiste linnaosade kogemusest. Uued trenazöörid on vastupidavad ja nende abil on võimalik treenida kõiki peamisi lihasgruppe.

Mänguväljaku alale pääseb nii ratastoolis-, jalgrattaga kui ka lapsevankriga. Osa mänguväljakule viivatest teedest asendatakse betoonkivikattega teedega, see aitab tõsta ümbruskonna puhtust. Väljaku rekonstrueerimistööde käigus suuresti säilib praegune haljastus ja istutatakse ka uued põõsad.

Töid teostab Maatriks-RP OÜ ning lepingu maksumus koos käibemaksuga on 549 928,80 eurot. Tööd on plaanis lõpetada käesoleva aasta lõpuks.

Kommentaarid: