Maailmakoristuspäev toob Lasnamäele koristama diplomaate ja vabatahtlikke

0

Eestist alguse saanud ning üle maailma 18. septembril toimuval Koristuspäeval koristatakse Lasnamäel Raadiku kvartalit ja Seli metsa.

„Tänavu toob Maailmakoristuspäev Lasnamäe haljasaladele kümneid vabatahtlikke, kes aitavad meie linnaosa ilusamaks ja puhtamaks teha. Suurimad koristustööd toimuvad Raadikul ja Seli metsas, kuid muidugi võib iga soovija ka ise oma talgud korraldada ja maailma suurimast kodanikualgatusest osa saada“ ütles Lasnamäe linnaosa vanem Vladimir Svet.

Raadiku kvartalis ja selle lähistel prügi koristamise korraldab Saksa saatkond Tallinnas koostöös Maailmakoristuspäeva, Lasnamäe linnaosavalitsuse, Raadiku Noortestaabi ning erinevate saatkondadega. Koristus algab kell 10 parkimisplatsil (Raadiku 10) Europe United sümboolikaga lippude juures.

Seli metsa koristus toimub mängu formaadis ning seda veab eest MTÜ Rohelinn. Clean Games nimelise mängu ajal kogutakse prügi kategooriate kaupa ja meeskonnad saavad punkte erineva prügi eest. Lisaks metsa puhastamisele parandavad mängus osalejad ka oma keskkonnateadlikkust. Koristus algab kell 11.30.

Lisaks toimuvad Lasnamäel Pae Gümnaasiumi ja Paekaare Lasteaia koristustalgud. Maailmakoristuspäeval saab osaleda nii üksi kui grupiga ning oma osalus tuleb registreerida algatuse kodulehel: https://maailmakoristus.ee.

Kommentaarid: