Uus peremänguväljak muudab Seli metsa mõnusaks ja turvaliseks

0

Lasnamäel Ümera tänava lähistel asuvat Seli metsa ootavad peagi ees suured muutused. Metsa rajatakse laste mänguväljakud, koerteväljakud ja jõulinnak ning lisatakse valgustus, mis parandavad piirkonna ilmet ja tõstavad turvalisust.

„Soovime muuta Seli metsa hubaseks ja turvaliseks linnaruumiks, mis hakkab vastama tänapäeva vajadustele. Seli mets peab saama piirkonna tõmbekeskuseks ning seepärast lisame sinna mitmekesiseid vabaaja veetmise võimalusi kogu perele. Seejuures säilib maksimaalselt olemasolev haljastus,“ ütles linnaosa vanem Vladimir Svet.

Seli metsa rajatakse kaks mänguväljakut, üks neist on mõeldud väikelastele vanuses 0-3 aastat ja teine suurematele lastele. Samuti tuleks metsa lõunapoolsele küljele treeninguala koos trenažööridega, keskossa aga lisanduks mõnus puhkeala. On mõeldud ka koertele – Seli metsa tuleks kaks eraldiseisvat väljakut, üks suurtele ja teine väikestele koertele.

Lisaks paigaldatakse metsa pingid koos prügikastidega ja valgustus, mis tõstab nähtavust metsaalal ja annab kohalikele turvatunde. Samuti korrastatakse metsas kulgevad teed ja juurdepääsud.

Seli metsa peremänguväljaku ja teiste elementide ehitustöödega plaanitakse alustada juba sel sügisel. Seli metsa eskiisiga saab tutvuda siin. Lasnamäe linnaosa valitsus ootab kodanike arvamusi Seli metsa projekti kohta kuni 7. septembrini aadressil lasnamae@tallinnlv.ee.

Kommentaarid: