Lasnamäe korteriühistud said esimesed rattamajad

0

Lasnamäe Linnaosa Valitsus pakkus pilootprojekti raames korteriühistutele jalgrattamajade paigaldamise võimalust. Huvi rattamajade paigalduse vastu oli väga suur ning sel nädalal paigutati hoovidesse esimesed rattamajad.

„Soovime, et jalgratas muutuks mitte ainult vabaaja veetmise vahendiks, vaid ka igapäevaseks transpordivahendiks. Rattateede kõrval mängib selles olulist rolli ka muu taristu loomine, näiteks mugavate rattamajade näol. Kui alustasime pilootprojektiga, siis ei osanud me oodata, et laekub ligi 100 taotlust, see näitab väga suurt huvi ja peegeldab vajadust tagada võimalusi oma jalgrataste mugavaks hoidmiseks koduhoovis. Õnneks on linn valmis kaas rahastama rattamajade paigaldamist kortermajade hoovidesse,“ ütles Lasnamäe linnaosa vanem Vladimir Svet.

Rattamaja on metallist vandaalikindel, vundamendita konstruktsioon, mis meenutab tavalisi prügimaju ning on mõeldud ainult jalg-, jooksu- ja tõukerataste hoidmiseks. Linnaosavalitsuse poolt jalgrataste hoiustamiseks välja pakutud panila pindala on umbes 20 ruutmeetrit, sinna mahub kuni 20 jalgratast. Konstruktsiooni sees on rataste mugavaks kinnitamiseks mõeldud raam.

Pilootprojekti raames pakkus linnaosavalitsus korteriühistutele jalgrataste alaliseks või ajutiseks hoiustamiseks spetsiaalselt varustatud majade paigaldamist. Kokku paigaldatakse Lasnamäele kuus rattamaja, mille korteriühistud saavad tasuta.

Kõigil teistel ühistutel on võimalik rattamaja paigaldamist koduhoovi osaliselt rahastada programmi Hoovid korda raames. Rahuldatud taotluse puhul rahastatakse kuni 70% projekti maksumusest. Taotlusi võetakse vastu 1. märtsini. Programmi tingimustega saab lähemalt tutvuda siin: https://www.tallinn.ee/Teenus-Hoovid-korda-toetus

Kommentaarid: