Lasnamäe Päevad tõid Pae järvele paadilaenutuse

0

Alates esmaspäevast, 23. augustist saavad kõik huvilised Lasnamäel asuval Pae järvelpaadisõitu teha. Tegemist on selle nädala lõpuni, Lasnamäe Päevade raames, toimuva ajutise algatusega.  

„Paadiga sõites saab hoopis teistsuguse mulje nii Pae järvest kui ka seda ümbritsevast Pae pargist. Pakume sellist võimalust Lasnamäel esmakordselt ning loodan, et see pälvib tallinlaste sooja vastuvõtu ning järgmisel korral jääb paadilaenutus Pae järvele kauemaks kui nädalaks. Iseenesestmõistetavalt peab paadisõitu tehes järgima ohutusnõudeid ning mitte häirima järvel pesitsevaid linde,“ ütles linnaosa vanem Vladimir Svet.

Paadilaenutus on avatud Pae järve põhjapoolsel kaldal kuni 29. augustini igal päeval kl 10-19. Enne paadisõitu saavad kõik ohutuse instruktaaži ning kandmiseks jagatakse sõitjatele kohustuslikud päästevestid. Alaealised pääsevad paadiga sõitma ainult koos lapsevanematega. Järvele ei lubata alkoholi tarbimise nähtudega inimesi ning paadile ei lubata kaasa võttaalkohoolseid jooke. Keelatud on järves suplemine ning keset Pae järve asuvale saarele minek, samuti ei tohi häirida järvel pesitsevaid linde ja randuda selleks mitte ettenähtud kohtades.

Paadisõidu teenust Pae järvel pakub Bell-Marine OÜ ja teenus on tasuline. Paadilaenutus üheks tunniks maksab 10 eurot ja maksmine toimub ainult sularahas. Paati saab rentida vabade paatide olemasolul ning soovituslik on valida ilmale sobivad riided. Üks paat mahutab kuni neliinimest.

21.-29. augustil toimuvad Lasnamäe Päevad on mitmekülgne linnafestival, täis muusikat, kunsti ja põnevaid tegevusi linnaruumis. Kõik Lasnamäe Päevade üritused (v.a. paadilaenutus) on tasuta! Korraldaja võib teha kavas muudatusi. Põhjalikum programm on leitav kodulehelt tallinn.ee/lasnamae ning Lasnamäe Linnaosa Valitsuse Facebooki lehelt

Kommentaarid: