Lasnamäe Päevadel saab uusi teadmisi linnaosa ajaloost

0

21.-29. augustil toimuvate Lasnamäe Päevade raames avaneb huvilistele võimalus osa võtta põnevatest ajalooekskursioonidest ning pääseda kahte hoonesse, mis on muidu tavakülastajale suletud.

„Mullu alustasime Lasnamäe Muuseumi algatusega, millega pakume linlastele uusi teadmisi meie linnaosa ajaloost. Ka peagi algavatel Lasnamäe Päevadel saab teada uut ja põnevat meie linnaosa mineviku kohta nii ekskursioonide käigus, kui ka näiteks üle linnaosa kerkivaid ajaloostende silmitsedes. Kutsun kõiki Lasnamäe ajalugu avastama ja teistest Lasnamäe Päevade tegevustest osa saama,“ ütles linnaosa vanem Vladimir Svet.

Lasnamäe Päevadel toimub mitu eelregistreerimisega ekskursiooni, mis viivad Tondiraba Jäähalli, Ülemiste City linnakusse ning Tallinna ülemise tuletorni tippu, samuti tutvustavad Uuslinna ja Sikupilli asumite ajaloolist pärandit.

Ekskursioonide kava:

• L 21.08 kell 12 venekeelne ekskursioon Uuslinnas (kogunemine Kumu parkla ristmikul);

• E 23.08 kell 17.30 eestikeelne ekskursioon Uuslinnas (kogunemine Kumu parkla ristmikul);

• T 24.08 ja K 25.08 kell 16-18 külastamiseks on avatud Tallinna sihi alumine tuletorn (Tuletorni 1). Korraga lastakse sisse kümme inimest;

• N 26.08 kell 17.30 venekeelne ekskursioon Sikupilli asumis (kogunemine Tallinna Teeninduskooli sissepääsu ees);

• R 27.08 kell 17.00 eestikeelne ekskursioon Ülemiste City linnakus (kogunemine Valukoja 8);

• R 27.08 kell 18.00 venekeelne ekskursioon Ülemiste City linnakus (kogunemine Valukoja 8);

• L 28.08 kell 12 ekskursioon Tondiraba Jäähallis pääsuga katusele (kogunemine jäähalli sissepääsu ees);

•  L 28.08 kell 14 eestikeelne ekskursioon Sikupilli asumis (kogunemine Tallinna Teeninduskooli sissepääsu ees).



Kõik ekskursioonid ning tuletorni ja Tondiraba Jäähalli külastused toimuvad ainult eelregistreerimisega ning kohtade arv on piiratud. Ühel inimesel on õigus korraga registreerida ennast maksimaalselt kahele ekskursioonile või hoone külastusele. Selleks tuleb ennast kirja panna saates kirja e-postile lasnamae@tallinnlv.ee või helistades tööpäeviti kl 9-17 telefonile 6457702.

Paraku ei ole Tallinna alumine tuletorn ega Tondiraba Jäähalli katus kõigile ligipääsetavad ning soovitame enne registreerimist oma füüsilist vormi realistlikult hinnata. Ohutuse tagamiseks lubame Tondiraba Jäähalli katusele ja tuletorni tippu külastajaid vanuses alates 16. eluaastast või koos lapsevanemast saatjaga. Jäähalli katuse külastajatel peavad olema jalas kerged spordijalatsid.

21.-29. augustil toimuvad Lasnamäe Päevad on mitmekülgne linnafestival, täis muusikat, kunsti ja põnevaid tegevusi linnaruumis. Kõik Lasnamäe Päevade üritused (v.a. paadilaenutus) on tasuta! Korraldaja võib teha kavas muudatusi. Põhjalikum programm on leitav kodulehelt ning Lasnamäe Linnaosa Valitsuse Facebooki lehelt.

Kommentaarid: