Lasnamäe Päevad pakuvad meeleolukat programmi kõikide piirangute kiuste 

0

21.-29. augustil toimuvad Lasnamäe Päevad pakuvad tallinlastele põnevaid tegemisi üle terve linnaosa. Kavas on laulvate purskkaevude etendused, kontserdid, paadilaenutus Pae järvel ja palju muud. Lasnamäe Päevad toimuvad kehtivaid piiranguid ja ohutusabinõusid järgides.  

„Lasnamäe Päevad on mitmekülgne linnafestival, täis muusikat, kunsti ja põnevaid tegevusi linnaruumis. Soovime, et võimalikult paljud inimesed saaks Lasnamäe Päevadest osa ning seepärast enam kui nädala vältel üle terve linnaosa toimub igas vanuses lasnamäelastele mõeldud tegevusi. Oleme kõiki Lasnamäe Päevade raames toimuvaid sündmusi ja tegevusi kujundanud selliselt, et seal ei teki vajadust kontrollida COVID tõendit ja säilib võimalus turvalise distantsi hoidmiseks vabas õhus,“ ütles linnaosa vanem Vladimir Svet.  

Lasnamäe päevad saavad alguse 21. augusti õhtul Pae järvel mullu tallinlaste poolt soojalt vastu võetud suurejoonelise laulvate purskkaevude etendusega. Kaunist valgusmängu saab jälgida väga suurelt territooriumilt 21. ja 22. augustil kl 20.30-01.00. 

Sel aastal korraldajad panevad suurt rõhku linnaruumile ning pakuvad uusi vaatenurki mitmele tuttavale kohale. Terve nädala vältel alates esmaspäeva, 23. õhtust Pae järvel tegutseb paadilaenutus. Paadi rent on tasuline ning keelatud on järvel suplemine või saarele minek, mis võib häirida piirkonnas elavaid linde. Paadilaenutus on lahti kl 10-19. 

Alates 23. augustist Lindakivi Kultuurikeskuse tagune plats muutub nädalaks mõnusaks lõõgastusalaks moodsa linnamööbli ja muusikaga, kus külalised saavad osta maitsvat tänavatoitu. Ala on lahti tööpäeviti kl 13-20 ning nädalavahetusel kl 11-19. Ka mitmed teised kohad linnaosas saavad Lasnamäe Päevade raames uue kuue. Kaunistatakse üle Laagna tee viivaid sildu ning Lasnamäe Noortekeskuse eestvedamisel linnaruumi luuakse kaks uut supergraafika teost. 

Lasnamäe Muuseumi algatus pakub linlastele uusi teadmisi linnaosa ajaloost uhke disainiga bussipeatustes ning üle terve linnaosa paigutatud stendidel. Samuti toimub mitu eelregistreerimisega ekskursiooni, mis viivad Tondiraba Jäähalli, Ülemiste City linnakusse ning Tallinna ülemise tuletorni tippu, tutvustavad Uuslinna ja Sikupilli asumite ajaloolist pärandit.

Reede, 27. augusti õhtul Tondiloo pargis toimub festivali lõpugala, kus esineb Üle-Eestiline Noorte Sümfooniaorkester Jüri-Ruut Kanguri juhtimisel, solistidena astuvad üles mitmed armastatud Eesti lauljad. Kontsert algab kl 18 ning kavas on tuntud muusikapalad eri žanris. 

Laupäeval, 28. augustil nooremad lasnamäelased on oodatud Tondiloo parki, kus pakutakse põnevaid tegevusi kl 15-21 toimuval Kivila Suvelõpu Noortefestivalil, kus saab proovida kiikingut ja parkuurirada, mängida suuri õuemänge, street football’i ja lauatennist, osaleda mitmes kunsti- ja tänavakunsti tegevuses ning teistes põnevates töötubades.

Lasnamäe päevadele paneb uhke punkti Pae pargis 28. augusti õhtul algusega kl 20.30 toimuv Muinastulede öö, mis kestab südaööni.

„Koostöös Qvalitase Arstikeskusega Lasnamäel töötav vaktsineerimisbuss osutus äärmiselt populaarseks. Töötame koos partneritega selle nimel, et ka Lasnamäe Päevade raames soovijatel oleks võimalik ennast COVID-19 haiguse vastu vaktsineerida. Kõik Lasnamäe Päevade tegevused toimuvad kooskõlas riigis kehtivate piirangutega ja vajalikud ettevaatusabinõud on tarvitusele võetud. Tegevused on kujundatud selliselt, et inimesed saavad hajutatult tegevustest osa võtta ega nõua COVID tõendite kontrollimist,“ lisas linnaosa vanem Vladimir Svet.

Kõik Lasnamäe Päevade üritused (v.a. paadilaenutus) on tasuta! Korraldaja võib teha kavas muudatusi. Põhjalikum programm on alates esmaspäevast, 15. augustist leitav kodulehelt tallinn.ee/lasnamäe ning Lasnamäe Linnaosa Valitsuse Facebooki lehelt.

Kommentaarid: