Üle 130 Lasnamäe ülekäiguraja muutub turvalisemaks tänu uuele erivalgustusele

0

Sel aastal toimuvad ulatuslikud teede valgustuse uuendamise tööd, mille käigus Lasnamäel vahetatakse välja 136 ülekäiguraja valgustust, mis oluliselt parandab nende ohutust. Osad ülekäigurajad on juba saanud uue valgustuse.

„Viimasel ajal pöörame aina rohkem tähelepanu liiklusohutusele ning jalakäijate turvalisuse paranemisele, eriti nendes kohtades, kus kõnniteed ristuvad sõiduteedega. On väga oluline, et sellistes kohtades ülekäigurajad oleks valgustatud ümbritsevast tänavaruumist eredamalt. See aitab tagada, et nii autojuhi kui jalakäija tähelepanu oleks keskendunud just ülekäigurajale ning et jalakäija nähtavus oleks parem,“ ütles linnaosa vanem Vladimir Svet.  

Sel suvel ja sügise jooksul Lasnamäele rajatakse ühtekokku 136 ülekäiguraja valgustust. Uue valgustuse saavad ülekäigurajad Kivila, Kärberi, Ümera, Sinimäe, Paekaare, Mahtra ja Raadiku tänavatel ning Osmussaare ja Ussimäe teel ning Narva maanteel. 

Mõnedes kohtades on uus valgustuse lahendus juba valminud, kuid osades erivalgustust rajatakse sügise jooksul. Töid teostab Elero AS.

Kommentaarid: