Kadrioru ja Tondiraba parke seob uus rattatee: avalda arvamust

0

Lasnamäel alustatakse tänavu jalgratta- ja jalgtee ehitamist, mis ühendab Kadrioru ja Tondiraba parke. Linnaosa valitsus ootab kodanike arvamusi tee teise etapi eskiisi kohta.

„Uus jalgratta- ja jalgtee mõjutab otseselt tuhandete inimeste liikumist ja loodame, et parema ühenduse loomine kesklinnaga innustab inimesi aktiivsemalt alternatiivseid transpordiliike kasutama. Jalgrattatee kõrval kulgeb teisest materjalist kõnnitee, ehk kogu raja ulatuses hakkavad jalakäijad ja jalgratturid liikuma eraldi ruumis. Seepärast on äärmiselt oluline, et saaksime tee projekteerimisel arvesse võtta erinevate osapoolte kommentaare ja ettepanekuid. Esimese etapi eskiisile saime üksjagu väärtuslikku tagasisidet,” ütles Lasnamäe linnaosa vanem Vladimir Svet.

Juba käesoleva aasta sügisel plaanitakse alustada Vana-Kuuli tänava ja Tondiraba pargi vahelise lõigu jalgratta- ja jalgtee ehitusega. Hetkel oodatakse kodanike ettepanekuid tee järgneva etapi eskiisi kohta. Edasiste etappide ehitamiseni loodetakse jõuda 2022. a kevadel.

Jalgratta- ja jalgtee kulgeb Valge tänavalt läbi Kurepõllu tühermaa, seejärel paralleelselt Liikuri tänavaga kuni selle ristumiseni Smuuli teega. Jalakäijate ja jalgratturite turvalisuse parandamiseks laiendatakse ülekäigurada Smuuli tee ääres. Edasi läbib väike osa rajast kuni Liikuri tänava rekonstrueerimiseni, Koorti parki. Seejärel läheb rada mööda Liikuri tänavat ja Härma staadioni piirkonnas suundub teisele poole teed ning kulgeb elektriliinist põhja poole läbi tühermaa, mis viib ehitatavasse Tondiraba parki.

Selle jalgrattatee rajamine on oluline osa Tallinna jalgrattastrateegia elluviimisest ning hõlbustab oluliselt Lasnamäe ja Kesklinna vahelist kergliiklust. Kadrioru ja Lasnamäe piirile projekteeritakse eraldi kaldtee, mis võimaldab mitte ainult jalgrataste ja elektriliste tõukeratastega mugavalt Valge tänavalt Kadrioru parki liikuda, vaid tagab ka jalakäijatele, lapsekärudega vanematele ja erivajadustega inimestele ohutu ja mugava allapoole liikumise.

Jalgratta- ja jalgtee teise etapi eskiisi leiab Lasnamäe Linnaosa Valitsuse kodulehelt:  https://www.tallinn.ee/est/lasnamae/jalgrattatee-eskiis. Kodanike mõtteid ja ettepanekuid oodatakse aadressile lasnamae@tallinnlv.ee kuni 24. augustini 2021.

Räägi kaasa! Tänavu alustatakse jalgratta- ja jalgtee ehitamist, mis ühendab Kadrioru ja Tondiraba parke. Hetkel alustatakse tee teise etapi projekteerimisega. Esimeses järgus valmib Vana-Kuuli tänava ja Tondiraba pargi vaheline tee. Töödega alustatakse 2021 sügisel ning järgnevate etappide ehitus jätkub 2022. aastal. Ootame sinu mõtteid valmiva jalgratta- ja jalgtee kohta! Mida peaksid teadma uue tee kohta: Uusjalgrattatee muudab jalgrattasõidu mugavamaks nii Kesklinna ja Lasnamäe vahel, kui ka Lasnamäe piires.

Kommentaarid: