Lasnamäe vaktsineermisbussis on esimese kuue päevaga tehtud üle 2400 süsti

0

Lasnamäel tegutseb alates 4. augustist kuni 19. augustini Qvalitas Arstikeskuse vaktsineerimisbuss, mis teeb tiiru peale kogu linnaosale. Bussi kuue tegevuspäevaga on kaitsesüsti saanud juba 2402 inimest.

„Kindlasti soovime, et võimalikult paljud vaktsineerimata lasnamäelased kasutaks võimalust teha kodu lähedal kaitsesüsti. Hetkel näeme, et huvi vaktsineerimisbussi vastu on väga kõrge ning igapäevaselt tehtud vaktsineerimiste arv ulatub sadadesse. Tänan siinkohal neid, kes on ennast vaktsineerinud ja kindlasti ka vaktsineerimisbussi töötajaid,“ ütles Lasnamäe linnaosa vanem Vladimir Svet.  

Vaktsineerimisbuss tegutseb Lasnamäel koostöös Qvalitas Arstikeskusega. Qvalitas Arstikeskus teeb koostööd Haigekassa ja Terviseametiga ning alustas vaktsineerimisbussis tööd nii olemasolevate Jansseni kui Pfizer-BioNTech Comirnaty koroonavaktsiinidega.

Varasemale kogemusele tuginedes Qvalitas Arstikeskus eeldas, et kahe nädala jooksul tuleb vaktsineerima u 3000-3500 inimest, kuid esimesed vaktsineermispäevad on näidanud, et huvi on oodatust veelgi suurem. Tänaseks päevaks on juba süstitud 910 Pfizeri ja 1492 Jansseni doosi.

Selle nädala lõpust saavad Lasnamäel vaktsineerida soovivad inimesed otsustada lisaks Pfizerile ka Spikevax ehk vana nimega Moderna koroonavaktsiini kasuks.

Moderna vaktsiini kahe doosi vaheline intervall on soovituslikult neli nädalat, mis on mõnevõrra lühem kui Pfizeri kuus nädalat, kuid täiskaitse tekib nädal hiljem kui Pfizeril.) Lisainfo vaktsineerimise ja vaktsiinide kohta saab kodulehelt www.vaktsineeri.ee, telefonil 1247 (iga päev kell 8-20 eesti, vene ja inglise keeles) ja 6051529 (E-R kl 8-17).

Vaktsineerimisbuss töötab Lasnamäel igapäevaselt alates 4. kuni 19. augustini ja sõidab läbi pea kõik Lasnamäe asumid. Täna saab ennast vaktsineerida Grossi kaupluse parklas (Paasiku 2a). Homme, 11. augustil töötab vaktsineerimisbuss Lindakivi Kultuurikeskuse tagusel platsil (J. Koorti 22). Neljapäeval, 12. augustil Vikerlase kaubanduskeskuse parklas (Vikerlase 19) ning reedel, 13. augustil Lasnamäe kergejõustikuhalli juures (Punane 45). Tööpäeviti töötab vaktsineerimisbuss kl 11-19. Laupäeval ja pühapäeval on buss Pae promenaadil (Pae 74) ja töötab vastavalt kl 10-17 ja 10-16.

Lasnamäe vaktsineerimisbussi graafikut ja peatuskohti näeb siit.

Kommentaarid: