Lasnamäe elanikele jagatakse tasuta biojäätmete sorteerimiskastid

0

Selleks, et biolagunevate jäätmete eraldamine muust prügist oleks korteris kergem, jagab Tallinna linn sügise alguses inimestele tasuta biojäätmete kogumisnõud. Lasnamäel toimub kastide jagamine korteriühistute kaudu.

„Biojäätmete õige sorteerimine aitab hoida keskkonda ja panustab sellesse, et ka linnaruum oleks ilusam ja puhtam. Korteriühistu jaoks on kokkuhoid ka rahaline: biojäätmete väljavedu on segajäätmetega võrreldes odavam. Seega, kutsun Lasnamäe elanike üles võimalust kasutama ning oma korteriühistu kaudu endale sorteerimiskasti muretseda,“ ütles Lasnamäe linnaosa vanem Vladimir Svet.  

Spetsiaalne kogumiskast on 7-liitrine (mõõtmetega 280x215x205 mm) ning on varustatud õhku läbilaskva kaanega, mis aitab vähendada liigse niiskuse ning ebameeldiva lõhna teket. Kasti saab asetada tasapinnale, kapiukse siseküljele, kapi riiulile või sahtlisse.

Lasnamäe elanikud saavad taotleda endale kogumiskasti oma korteriühistu kaudu. Biojäätmete kaste pakutakse tasuta, kuid neid on piiratud koguses. Seega, ühele korterile on ette nähtud ainult üks kast. Selleks, et tasuta kasti saada, peab ühendust võtma oma elumaja korteriühistuga. Lasnamäe Linnaosa Valitsus võtab korteriühistutelt vastu sooviavaldusi veebi vahendusel kuni 27. augustini, ehk peab varem teavitama oma ühistut soovist kasti taotleda. 

Biojäätmete kogumiskaste jagatakse korteriühistutele septembrikuus.

Kogumiskastide jagamist puudutavate küsimuste korral palume helistada telefoninumbril 6 457 783.

Kommentaarid: