Lasnamäele otsitakse konkursiga parkimisteenuse korraldajaid

0

Lasnamäe linnaosa valitsus kuulutas välja konkursid linnale kuuluvate parklate operaatorite leidmiseks. Kokku otsitakse teenuseosutajaid kuuele Lasnamäe parklale ning mitmele poole rajatakse ka uued rattaparklad.

„Valgustatud ning valvega parkla peab olema turvaline koht oma sõiduki hoidmiseks. Avalikul linnamaal paiknevad parklad aitavad lahendada parkimiskohtade nappusega seotud kitsaskohti. Ühtlasi loodame uute operaatorite leidmise tulemusena heakorrastada aastaid nukras seisundis olevaid parkimisplatse. Uuendusena lisame mitme parkla puhul operaatoritele ka jalgrattaparkla pidamise kohustuse. See on osaks meie arvukatest tegevustest, mis on suunatud jalgratta kui igapäevase liiklusvahendi kasutamise hõlbustamisele Lasnamäel,“ ütles Lasnamäe linnaosa vanem Vladimir Svet.

Viie autoparkla puhul peavad hankekonkursil edukaks osutunud ettevõtjad rajama ka varjualusega jalgrattaparkla vähemalt 20 jalgratta paigutamiseks. Tegemist on spetsiaalselt jalgrataste parkimiseks rajatud kohaga ning see peab olema varustatud kinnitusraamidega.

Maa-alad antakse üürile kolmeks aastaks ning lisaks parkimise korraldamisele teenuseosutaja kohustub kanda hoolt parkla heakorra eest. Praeguseks on riigihangete registris üleval või peagi lisanduvad sinna hankekonkursid parkimisteenuse osutamiseks aadressidel Paasiku 1, Liikuri 68, Rahu tee koridoris Linnamäe tee kõrval ning Läänemere tee 38 kõrval, Vana-Kuuli 13 ning Vana-Kuuli 14.

Kommentaarid: