Lasnamäel alustati legendaarsete puiesteede rekonstrueerimist

0

Kolmapäeval, 9. juunil algas Lasnamäel Lindakivi puiestee taastusremont. Remonditööd ootavad ka Saarepiiga ja Saaremaa puiesteid.

Remondi käigus vahetatakse vana teekate Punasest tänavast kuni Liikuri tänavani kogu puiestee ulatuses, samanimelisel sillal ning ka mõnedel puiesteega külgnevate tänavate üksikutel lõikudel.

„Lindakivi puiestee rekonstrueerimine on üks osa tänavu Lasnamäel toimuvast suurejoonelisest jalgteede taastamisest. Projekti raames paigaldatakse uus teekate veel ka Saaremaa ja Saarepiiga puiesteedele. Tallinna linnaplaneerimise seisukohalt on Lasnamäe puiesteed täiesti eraldiseisev nähtus, luues ainulaadsed võimalused selleks, et linnaosas saaks liigelda nii jalgsi kui ka jalgrattaga, praktiliselt autodega kokku puutumatuna. Sellepärast peame nende seisukorda äärmiselt oluliseks ning ka seda, et need ei oleks pelgalt jalutuskohad vaid ka jalakäijate tuiksooned, mis seovad omavahel erinevaid asumeid,“ ütles Lasnamäe linnaosa vanem Vladimir Svet.

Remonditööde lõppemisel taastatakse Lindakivi silla haljastus – peenardel kasvava metsviinamarja kõrvale istutatakse ka teisi taimi. Peenarde asukoht Lindakivi sillal remondi ajal ei muutu.

Jalakäijatele on Lindakivi sild suletud asfalteerimistööde ajaks üksnes rangelt piiratud ajavahemikul järgmise nädala lõpus. Silla ajutisest sulgemisest teavitavad jalakäijaid vastavad teetähised.

Teekate asendamistööd on plaanis lõpetada 30. juuniks, haljastuse taastamise tähtajaks on plaanitud 9.juuli.

Remonditöid teostab keskonna- ja kommunaalameti tellimusel AS TREF Nord.

Kommentaarid: