Lasnamäe elanikke kutsutakse kogukonnamaja eskiisi tutvustamisele

0

Eelseisval neljapäeval, 3. juunil, korraldab Lasnamäe linnaosavalitsus aadressil Punane tn 17 valmiva kogukonnamaja eskiisi veebiesitluse. Kogukonnamajas leiduvad tulevikus raamatukogu, noortekeskus ja mitmesugused ühis- ja vabaajategevuse võimalused.

Kogukonnamaja ehitatakse aadressile Punane tn 17 ning tegemist saab olema uut tüüpi hoonega, kus asuvad muuhulgas raamatukogu ning noortekeskus. Erinevatele MTÜ-tele ning kohalikule kogukonnale leidub ruume, kus inimesed saaksid meisterdada ja korraldada üritusi. Ka on kogukonnamajas ette nähtud kohviku- ja sportimisruumid.

„Kavandatav uut tüüpi asumikeskus pakub tulevikus vabaaja veetmise võimalusi eri vanuses inimestele. Hea meelega näeksime, et nii Pae asumi kui ka kogu Lasnamäe elanikud koguneksid, veedaksid üheskoos aega ja arutaksid seal linnaosa edasist arengut ning muid huvipakkuvaid teemasid,“ ütles Lasnamäe linnaosa vanem Vladimir Svet.

Korda saab ka uut hoonet ümbritsev ala ehk territoorium, mis kuulus endisele Paekaare Gümnaasiumile. Vana koolistaadioni asemele tulevad kaasaegne spordiväljak ning kogukonnaaed.

„Olulist rolli selles, kuidas keskust tulevikus juhitakse, hakkavad mängima kohalikud elanikud, keda kaasatakse otsuste tegemisse,“ ütles Lasnamäe linnaosa vanem Vladimir Svet.

Eskiisi veebiesitlus eesti ja vene keeles toimub 3. juunil kell 17. Zoomi ülekande käigus saavad oma küsimusi arhitektidele ning linnaosavalitsusel esindajatele esitada kõik soovijad. Ülekannet saab vaadata ka Lasnamäe Linnaosa valitsuse Facebooki lehel.

Kogukonnamaja projekteerimine on plaanis lõpetada 2022. aasta kevadeks. Samal aastal algavad ka ehitustööd, et kogukonnamaja saaks valmis juba 2023. aastal.

Kommentaarid: