Lastekaitsepäeval alustab Lasnamäel Käru Muuseumi tasuta näitus

0

Lastekaitsepäeval, 1.juunil, avaneb Kultuurikeskus Lindakivi fuajees tasuta lastekärude näitus, mida toob vaatajateni Käru Muuseum. Väljapanekul saab tutvuda eri ajastute lastekärudega eri riikidest.

„Lastekaitsepäev on ilus tähtpäev, mil saab heita pilgu oma lapsepõlve ja ühtlasi näidata lastele neid kärusid, mis olid kasutusel 1970.-80ndatel aastatel ning ka tunduvalt varem. Lasnamäele jõuavad peamiselt XX sajandi keskpaigast pärit kärud, need võimaldavad külastajatele meelde tuletada oma noorusaega ja jagada sellest ajast pärit lugusid. Näitusel leidub ka kirjamajake, kuhu saab jätta kärudega seotud mälestusi ja lapsepõlvest pärit lugusid,“ ütles muuseumi asutaja Aljona Suržikova.

Näitusel on Inglismaal, SDVs, Tšehhoslovakkias, NSVLis, Norras aga ka sõdade vahelises Eestis ning Soomes toodetud kärusid. Kokku on välja pandud enam kui kakskümmend  XIX sajandi lõpust kuni 1990 aastateni toodetud laste- ja nukukäru ning lisaks veel mõningad samast ajast pärit olmeesemed.

„Meil on hea meel, et Käru Muuseum valis Tallinna näituse toimumise kohaks just Lasnamäe. Pea igaüks meist alustas oma elu kärus, seega olen kindel, et paljudele pakuks huvi tutvuda selle arenguga XX sajandil ning tähistada niiviisi lastekaitsepäeva“, ütles Lasnamäe linnaosa vanem Vladimir Svet.

Tasuta näitust saab külastada 1.juulini. Aadressil J.Koorti tn 22 asuv Kultuurikeskus Lindakivi on avatud tööpäevadel ja nädalavahetustel kell 10-19. Näitust saab vaadata nii keskuse fuajees kui ka läbi vaateakende.

Käru Muuseum on eraisikute algatusel loodud Raplamaal, Käru alevikus asuv muuseum, mille eesmärk on Eesti kultuurielu arendamine ning XX sajandi elu ja olu mälu ja mälestuste säilitamine.

Kommentaarid: