Lasnamäe korteriühistutega arutatakse ventilatsiooniprobleeme ja nende lahendamise võimalusi

0

Lasnamäe Linnaosa Valitsus kutsub korteriühistud üles mõtlema sellest, kuidas komplekselt lahendada korrusmajade ventilatsiooniprobleeme. Korteriühistute infoseminaril räägivad ventilatsiooniga seotud probleemide lahendamise võimalustest TTÜ professor ja KredExi spetsialist.

„Viimaste andmete kohaselt on ventilatsiooni puudumine koroonaviiruse leviku peamine tegur, kuid juba esmase informatsiooni järgi oli selge, et halval ventilatsioonil on suur osa viiruse levikus. Sellepärast korraldame korteriühistutele mõeldud seminari, kus räägime korrusmajade ventilatsiooni täiustamise võimalustest,“  ütles Lasnamäe linnaosa vanem Vladimir Svet.

Linnaosavalitsuses märgitakse, et majade ventilatsioonil on suur roll elamistingimuste kvaliteedis, mis omakorda mõjutab üldist elukvaliteeti. Hea ventilatsioon hoiab ära hallituse tekke ning aitab üle elada ekstremaalsedilmaolud. Halva ventilatsiooniga majades on ka kõrgem oht haigestuda koroonaviirusesse. Kui suvel ei tekita trepikoja tuulutamine probleeme, siis külmal ajal on see tõeline väljakutse. Kui korteris on hästitoimiv ventilatsioon, võimaldab see tulemuslikult isoleerida haigestunut eraldi tuppa ning sellega leevendada teiste pereliikmete haigestumisriski.

«Teadvustame, et ventilatsioon on paljude korteriühistute jaoks  mureallikas, sest taoline remont suurendab oluliselt kogu renoveerimise hinda. Et majaelanikud hääletaksid korteriühistu juhatuse vastava ettepaneku poolt, peavad nad saama aru nende tööde vajalikkusest ning rahastamisskeemi ülesehitusest. Sellepärast räägime ventilatsiooniteema kõrval ka neist teemadest,“ lisas Svet.

Infoseminaril esineb Eesti peamine ekspert ventilatsiooniprobleemide alal, Tallinna Tehnikaülikooli professor Jarek Kurnitski. KredExi esindaja räägib  korteriühistute võimalustest saada elamu täieliku rekonstrueerimise renoveerimistoetust. Riikliku kaasrahastuse korral on ventilatsiooni remont kohustuslik tingimus. Eesti keeles toimub infoseminar teisipäeval, 25. mail kell 17.

Korteriühistute esindajatel on võimalus esitada esinejatele küsimused Zoomi keskkonnas, kõik soovijad aga saavad jälgida seminari ülekannet Lasnamäe Linnaosa Valitsuse Facebooki lehel www.facebook.com/Lasnamae.

Kommentaarid: