Lasnamäe korteriühistud saavad tasuta rattamajad

0

Pilootprojekti raames teeb Lasnamäe Linnaosa Valitsus korteriühistutele ettepaneku paigaldada jalgrattahoidla. Huvitatud kortermajad saavad tasuta kasutamiseks kuus rattamaja.

“Lasnamäel laienevad jalgrattasõiduvõimalused ja kogu linna ulatuses järk-järgult paraneb rattateede võrgu kvaliteet. Soovime, et jalgratas muutuks mitte ainult vabaaja veetmise vahendiks, vaid ka igapäevaseks transpordivahendiks. Seetõttu pakub linnaosavalitsus korteriühistutele jalgrataste alaliseks või ajutiseks hoiustamiseks spetsiaalselt varustatud majade paigaldamist. See aitab lahendada jalgrataste ja tõukerataste trepikodadel hoidmise probleemi ning muudab ratta igapäevase kasutamise veelgi mugavamaks,” ütles Lasnamäe linnaosavanem Vladimir Svet.

Rattamaja on metallist vandaalikindel vundamendita konstruktsioon, mis meenutab tavalisi prügimaju ja on mõeldud ainult jalg-, jooksu- ja tõukerataste hoidmiseks. 

Linnaosavalitsuse poolt jalgrataste paigaldamiseks välja pakutud panila on umbes 20 ruutmeetrit, sinna mahub kergesti kuni 20 jalgratast. Sellise maja sees on olemas raam jalgratta mugavaks kinnitamiseks.

Soovi korral saab rattamaja täiendavalt varustada kaamera, valgustuse ja nupuga avatava uksega. Kõigi nende võimaluste korral peab korteriühistu ise looma elektriga ühendust. Samuti peab korteriühistu võtma kohustusi korra ja puhtuse tagamiseks jalgrattahoidlas ja selle väljaspool.

Kuni 25. aprillini Lasnamäe linnaosavalitsus võtab vastu huvitatud korteriühistute vabas vormis avaldusi e-posti teeldiana.buchmann@tallinnlv.ee, märkides ära rattamaja paigaldamise asukoha. Vajadusel saab optimaalseima koha määramisel abiks olla linnaosavalitsuse spetsialist. Kõiki küsimusi pilootprojekti ja tingimuste kohta saab esitada aadressil diana.buchmann@tallinnlv.ee või telefonil 645 7761.

Lasnamäel jagatakse ja renditakse korteriühistutele kokku kuus jalgrattamaja kasutamisõigusega järgmiseks viieks aastaks. Rattamajad paigaldatakse juba sel suvel.

Kommentaarid: