Lasnamäel korrastatakse projekti „Hoovid korda“ raames 17 sisehoovi

0

Sel aastal tehakse projekti „Hoovid korda“ abil korda 17 korteriühistu hoovid. Linnaeelarvest eraldati selleks ligi 114 000 eurot.

“Sel aastal esitati 20 heakorraprojektil taotlust, millest 17 vastas kõigile tingimustele ja linn toetab neid kokku 113 830 euroga. Projekti raames istutatakse ligi 70 puud, rajatakse 80 uut parkimiskohta, paigaldatakse 25 valvekaamerat, ehitatakse kolm prügimaja ja üks plats prügikonteinerite tarvis ning remonditakse 16-korruselise maja juures asuv autode viadukt, “ütles Lasnamäe linnaosavanem Vladimir Svet. “Tänan aktiivseid Lasnamäe korteriühistuid, tänu kellele on meie linnaosa muutumas rohelisemaks, kaunimaks ja turvalisemaks,” lisas Vladimir Svet.

Sel aastal on ülelinnalise projekti “Hoovid korda” elluviimiseks Tallinna linna eelarves eraldatud 760 000 eurot. Tallinnas tegutseval korteriühistul on võimalik taotleda linnalt toetust õueala heakorrastamise projekti rahastamiseks  15-70% maksumuse ulatuses. Maksimaalne toetus ühe taotleja kohta on 16000 eurot aastas ning 40000 eurot ühe hoovi kohta. Hoovikorrastustoetuse taotlus tuli esitada hiljemalt 1. märtsiks. Lisateave projekti kohta leab linnalehel: https://bit.ly/3dPh4ok.

„Hoovid korda“ projekti toel saavad ühistud rajada või korrastada elamuid ümbritsevaid haljasalasid, laiendada parkimisalasid ja parandada olemasolevaid sõidu- ja kõnnitee katteid, rajada jäätmemaju ning mängu- ja spordiväljakuid.

Kommentaarid: