Lasnamäe eakate vaktsineerimisele on ajad täis

0

Eile alanud registreerimine 70+ vanuses eakate vaktsineerimisele Lasnamäel on lõppenud.

„Kui me kuulutasime välja, et eelseisval nädalavahetusel tekib Lasnamäe perearstide nimistutes olevatel 70+ vanuses eakatel võimalus end vaktsineerimisele kirja panna, ei osanud me arvata, kui kiiresti need kohad täis saavad. Eilse õhtu seisuga on kõik 2000 doosi ära planeeritud. Minu meeles näitab see ilmekalt, et Lasnamäe elanike teadlikkus koroonaviirusega seotud ohtudest ja vaktsineerimise vajadusest on üpriski kõrge. Küsimus on selles, kas teavet antakse õigete kanalite kaudu ja kas eakatele inimestele  antakse võimalus ent registreerida telefoni, mitte interneti teel,“ nentis Lasnamäe linnaosavanem Vladimir Svet.

Eile hommikul algas Haigekassa, Medicumi ja kohalike omavalitsuste koostöös kampaania, mille raames pakuti 70-aastastele ja vanematele inimestele, kes on Lasnamäe, Maardu ja Loksa perearstide nimistutes, võimalust vaktsineerida end Pfizeri vaktsiiniga.

Lasnamäel toimub vaktsineerimine  laupäeval (20.03), pühapäeval (21.03) ja esmaspäeval (22.03) erakliinikumis Medicum aadressil Punane 61. Kohale saab bussidega 31, 35, 44, 50, 54, 55, 58, 65 ja 66. Autoga tulijatele avatakse Punase tänava ääres tasuta parkla. Vaktsineerimisele tulevaid isikuid palutakse kaasa võtta isikut tõendav dokument ja kindlasti teavitada, juhul kui nad ei saa vaktsineerimisele tulla.

“Me oleme tänulikud Haigekassale, et meie linnaosa elanikel tekkis lisavõimalus vaktsiini saamiseks ning kindlasti anname lasnamäelastele teada, kui tekkib järgmine võimalus massivaktsineerimisest osa võtta,” lisas linnaosavanem.

Kommentaarid: