Lasnamäel paigaldati täiendavad kastid koerte väljaheidete jaoks

0

Lasnamäel paigaldati lisaks viis uut spetsiaalset prügikasti, mis on mõeldud koeraomanikele nende hoolealuste väljaheidete koristamiseks.

“Kevade saabudes paljastus taas mõne koeraomaniku kultuuritus. Neljakäpaliste väljaheited on muutnud mõned Lasnamäe sisehoovid ja pargid tõelisteks “miiniväljadeks”,” ütles Lasnamäe linnaosa vanem Vladimir Svet. “Lemmiku tagant koristamine on loomaomaniku kohustus. On hädavajalik oma looma järelt koristada, hoolimata tema suurusest või aastaajast. Lõppude-lõpuks tahame me kõik, et avalikud kohad -hoovid, pargid ja väljakud oleksid puhtad. Seetõttu on linnaosavalitsus paigaldanud Lasnamäe tänavatele ja hoovidesse täiendavad prügikastid loomade väljaheidete tarvis”.

Sel nädalavahetusel asetati Lasnamäe tänavatele ja haljasaladele viis spetsiaalset prügikasti. Sellised kastid koerte väljaheidete  jaoks ilmusid Kivimurru ja Pallasti tänava ristmikule, Lasnamäe 32 maja jalgtee kõrvale, P. Pinna 19 maja kõrvale haljasalale, Tondiloo pargi idaosas Seli pst ja Tasuja pst ristmikul asuvamänguväljaku juurde ning ka Mahtra tänava ristmiku roheala algusse. Kokku on Lasnamäel nüüd 44 kasti koerte väljaheidete jaoks.

Tallinna koerte ja kasside pidamise eeskiri näeb ette, et loomaomanik on kohustatud koera linnaruumis kontrolli all hoidma, mitte lubama teda omapäi välja ja ära koristama kõik looma tegevuse jäljed sh ka väljaheited. Lemmiku väljaheited tuleb kotti pakitult visata lähimasse prügikasti või spetsiaalsesse kasti.

Lasnamäe linnaosavalitsus jätkab linnakeskkonna arendamist ja kohandamist lemmikloomade vajadustekska edaspidi. Nii jätkub linnaosas lemmikute väljaheidete kogumiseks prügikastide paigaldamine, ehitatavasse Tondiraba parki ilmub uus ala koerte jalutamiseks ning jätkub “Rihmaga on turvaline” kampaania, mille kohaselt tulevad piirkonna jalakäijate- ja pargiteedele märgistused, mis tuletavad meelde koertega avalikes kohtades jalutamise reegleid.

Kommentaarid: