Saa Euroopa Liidu kliimapakti saadikuks

Cassandra Carr Kaljo Euroopa kliimapakti saadik

0

Üks 2020. aasta tähtsamaid paljastusi oli tasakaalu puudumine meie suhetes loodusega – tõde, mille eiramine on muutunud aina keerulisemaks.

Olles kanadalanna, olen sügavalt teadlik looduse ja inimeste isikliku heaolu sümbioosist. Kanada imeline maastik mõjutab tugevalt kanadalaste identiteeti. Kuigi looduslik keskkond on kanadalaste enesemääratlemisel tähtis, on ka Kanadal majanduslikest protsessidest ja linnastumisest tulenevate kahjulike efektide leevendamiseks palju tööd teha.

Sama põhjuse tõttu algatas Euroopa Komisjon Euroopa Liidu Rohelise Kokkuleppe, tutvustades esimesi vabatahtlike #EUClimatePact saadikuid eesmärgiga ühendada globaalne kliimamuutusega tegelev liikumine kohaliku elanikkonnaga. Praegusest 180-st Euroopa kliimapakti saadikust üle kogu Euroopa on kaks Eestis, olen üks neist. Loodetavasti liitub minuga rohkem vabatahtlike.

Keskkonnaprobleemide lahendamiseks loodud võrgustik tugevdab koostööd ning loob võimalusi partnerluseks. Võrgustiku põhieesmärk on jõuda kõikide ühiskonnakihtideni, et kõigil oleks võimalik keskkonnakaitses kaasa lüüa ning kõik saaksid sellest tulenevaid hüvesid nautida.

Nagu kanadalastel, nii on ka eestlastel loodusega lähedane suhe. Paljud Eesti kultuuri elemendid ja traditsioonid peegeldavad seda lähedust. Siiski, parandusteks on ruumi, eelkõige riigi jätkuva fossiilikütusest sõltuvuse osas.

Sellegipoolest, kohaliku tasandi organisatsioonide jätkusuutlikkusele pühendumine ning Tallinna kandideerimine Euroopa rohepealinna tiitlile 2022. aastal lubavad laienevat tunnustust vajadusele ühendada jätkusuutlik mõtlemine kõikide Eesti elu aspektidega.

Saavutamaks seda eesmärki, peavad kliimamuutusega võitlemiseks ettevõetud tegevused peegeldama ühiskonna mitmekülgsust, kattes kultuuri- ja keelespektrit ning lõigates läbi barjäärid, hoolimata ühiskonnakihist või võimetest. Kuigi meie individuaalne roll on kahtlemata tähtis, on kollektiivi jõud ning hoog mõjuvamad. Seega kutsun ma üles liituma minuga ning saama #EUClimatePact saadikuks!

Kui sul on käsil jätkusuutlikkusega seotud projekt või soovid lihtsalt rohkem Euroopa kliimapakti saadikuprogrammist teada saada, siis kontakteeru minuga e-maili teel aadressil cassandra.carrkaljo@bef.ee. Loodetavasti saame kontakti luua ning aasta jooksul koostööd teha.

Kommentaarid: