Lasnamäel on käimas sadade puude hoolduslõikused

0

Sobivate ilmastikutingimuste saabudes asusid linnaarboristid Lasnamäe puude ja põõsaste sanitaar- ja noorenduslõikust teostama. Hooldustööd algasid Läänemere teel ja jätkuvad täna Lasnamäe tänaval ning sobivate ilmade korral teistes Lasnamäe asumites.

“Esiteks ei tohiks linnapuud inimestele ja nende varale ohtu kujutada. Suurte haljasalade professionaalne hooldus aitab muuta linnatänavatel liikumise mugavamaks ja ohutumaks. Samuti on selliste parendustööde korraldamine vajalik hooajalise hoolduse, näiteks muru niitmise või lumekoristuse, tõrgeteta teostamiseks,” selgitas Lasnamäe vanem Vladimir Svet. “Tuletan meelde, et iga maaomanik või korteriühistu vastutab oma maa-alal kasvavate puude eest ja peab tagama, et need ei segaks autojuhtide ja jalakäijate liikumist. Seetõttu on vajalik aeg-ajalt läbi viia puude ennetav hooldus, plaanitud tööd tuleb eelnevaltlinnaosavalitsusega kooskõlastada ja vajadusel ka vastav luba vormistada. Ohutu ja oskusliku hoolduse tellimiseks soovitan pöörduda kogenud linnaarboristide poole,” ütles Vladimir Svet. 

Sanitaarlõikus algas veebruarikuu alguses Läänemere tänava ääres – harvendati puude kroone ja eemaldati segavad oksad kõigilt seal kasvavatelt mändidelt ja pärnadelt. Täna tehakse  puude- ja põõsaste hooldustöid Lasnamäe tänava 32–38 majade vahelisel alal. Töö käigus korrastavad spetsialistid enam kui 70 suurt lehtpuud ja 5 põõsast ning samuti läheb raiesse 1 “haige” puu Lasnamäe tn 36a kinnistult. Linnaosavalitsuse prioriteet on puude säilitamine, seetõttu langetatakse ainult kahjustatud puid.

Ideaalne aeg kevadise hoolduslõikuse jaoks on veebruar ja märts,sest siis on puud alles “unefaasis”. Sellel perioodil tehtud lõikusei ole traumeeriv, vaid hoopis aitab  parandada puu kasvu, pikendada selle eluiga ja säilitada tervist.

Lasnamäel puude hooldamise või langetamisega seotud küsimuste korral võite pöörduda linnaosavalitsuse haljastusspetsialisti poole telefonil 645 7703 või võtta ühendust Tallinna keskkonna- ja kommunaalametiga telefonil 514 6491.

Kommentaarid: