Linnaosa Valitsus: Pae järve jääle minek on keelatud!

0

Päevase keskmise temperatuuri tõustes on Pae järve jää muutunud hapraks ja ähvardab jalgade all murduda. Lasnamäe linnaosavalitsus palub elanikel mitte minna õhukesele jääle, seades oma elu asjatult ohtu.

“Veebruarikuu tugevad külmad tekitasid Pae pargi veekogule paksu jääkihi, kuid sooja ilmaga muutus olukord kiiresti. Jää on juba liiga õhuke ja mõnes kohas on juba vesi nähtav. Praegu pole jääle minek mitte ainult rangelt keelatud, vaid ka järve sügavust arvestades väga ohtlik,” ütles Lansamäe vanem Vladimir Svet. “Traagiliste juhtumite peamine põhjus on põhiliste turvameetmete tähelepanuta jätmine või eiramine. Vajalik on tähelepanu pöörata veekogu lähedale paigaldatud keelumärkidele, samuti meeles pidada jääl viibimise reegleid. Inimesed arvavad sageli, et õnnetus võib juhtuda kellegi teisega, aga mitte minuga,” ütles Vladimir Svet.

Linnaosavalitsus pöördub kõigi elanike poole palvega : kui näete järve jääl hätta sattunuid või vajate ise abi, helistage viivitamatult päästjatele numbril 112. Kui keegi märkab jääl kõndivaid inimesi, eriti lapsi ja noorukeid, teatage viivitamatult linnaosavalitsusele või helistage hädaabinumbrile.

Seoses alanud koolivaheajaga peaksid lapsevanemad pöörama erilist tähelepanu sellele, kus nende lapsed vaba aega veedavad ja selgitama neile jääl kõndimise ohtlikkust. Ohutusreeglite eiramine võib maksta mitte ainult tervise, vaid ka elu.

Kommentaarid: