Kaks Lasnamäe kooli said ruumikitsikuse leevendamiseks moodulmajad

0

Üheksa Tallinna kooli hakkasid aasta alguses kasutama moodulmaju, mida linn rendib ruumikitsikuse leevenduseks järgmise viie aasta jooksul.

Õpilaste arv on pikemas perspektiivis pigem kahanev, mistõttu ei ole igal pool mõistlik rajada uusi alalisi õppehooneid. Koolide juurde paigaldatavad moodulmajad on ajutised ehitised, mis kohaldatakse õpperuumideks. Mujal riikides ennast tõestanud moodulmaju on Tallinn varem püstitanud peamiselt lasteaedade juurde.

Kasutusele võetud lahendus peaks andma koolidele rohkem paindlikkust õppetöö korraldamiseks, näiteks selleks, et vähendada või kaotada õhtupoolseid vahetusi. Samuti tekivad paremad võimalused väikeklassideks ja individuaalseks õppeks.

Riigihanke kohaselt said moodulmajade näol lisaruumi üheksa Tallinna kooli, nende hulgas ka kaks Lasnamäe kooli: Tallinna Pae gümnaasium ja Lasnamäe gümnaasium.

Möödunud aastal kuulutas Tallinna haridusamet moodulmajade rentimiseks välja riigihanke, mille võitsid Cramo Estonia AS ja Ramirent Baltic AS. Moodulmajade rentimise kogumaksumus viie aasta peale on 1,69 miljonit eurot.

Kommentaarid: