Lasnamäel toimub kaks uusaasta ilutulestikku

0

Aastavahetuse õhtul lastakse Lasnamäel pidulikku ilutulestikku kahest kohast – Kotka kaubanduskeskuse tagant ja Tondiloo pargist.

„Uue aasta saabumist tähistades peame kõigepealt mõtlema piirangutele, mida epidemioloogiline olukord meile kehtestab. Soovime kinkida inimestele peorõõmu, vältides samas elanike massilisi kogunemisi ja vajadust liikuda  ülerahvastatud bussides. Seetõttu toimub Lasnamäel kaks uusaasta ilutulestikku – Tondiloo pargis ja Kotka kaupluse taga, anname  kaugemate piirkondade elanikele võimaluse tervitada uut aastat oma kodu lähedal. Neil, kes elavad kesklinnale lähemal, on võimalus näha linna peamist ilutulestikku Russalka juures, ”ütles Lasnamäe vanem Vladimir Svet.

Lasnamäe linnaosavalitsus kutsub kõiki linnaosa elanikke tähistama aastavahetust värskes õhus, väikeses pereringis, jälgides värvikat ilutulestikku. Ilutulestik algab kahes kohas üheaegselt, kell 00:00 ja kestab umbes 7 minutit.

Nagu ka varasematel aastatel, üheks kohaks, kust ilutulestikku lastakse, saab Kotka kaubanduskeskuse tagune plats, seda on kõige mugavam jälgida Kultuurikeskuse Lindakivi tagusel platsil ja teistel Laagna tee sildadel.

Samal ajal lastakse ilutulestikku Tondiloo pargis, pargi idaosa künka juures. Pürotehnilist etendust saab imetleda pargist ja Linnamäe tee Maxima XXX kaupluse kõrval asuvalt platsilt.

Selle aasta peamine linna ilutulestik toimub Reidi teel, mis jääb nähtavaks ka Lasnamäelt. Sikupilli-Majaka asumis on mugav pürotehnilist etendust jälgida, sest Lasnamäe tänavalt avaneb suurepärane vaade Tallinna lahele.

„Selleks, et mitte ohustada ennast, oma lähedasi ja neljajalgseid sõpru, kutsume linlasi üles mitte laskma iseseisvalt pürotehnilisi tooteid. Detsembrikuu jooksul hoovides ja akende all plahvatav ilutulestik hirmutab loomi ja elanikke ning võib põhjustada vigastusi ja tulekahjusid. Seetõttu on ilutulestik parem usaldada professionaalidele,” lisas Vladimir Svet.

Kommentaarid: