Lasnamäel avatakse Lindakivi jõuluplats

0

Reedel, 18. detsembril avatakse esmakordselt kultuurikeskuse Lindakivi  jõulupuu ümber jõuluplats, millest saab tänavu peamine pidulike ürituste toimumispaik Lasnamäel.

“Linnaosa viimased valgustuskaunistused ja installatsioonid valgustuvad peamisteks talvepühadeks. Ettevalmistustööd lõpevad ka Lindakivi jõuluväljakul, millest saab mitmeks nädalaks paik, kus kogu pere saab värskes õhus vaba ega veeta,” ütles Lasnamäe linnaosavanem Vladimir Svet. “Me väldime tahtlikult massiüritusi ja loome jõuluplatsi kohaks, kus kõik saavad jalutada ja nautida jõulude saabumist endale sobival ajal,” selgitas Svet.

Jõuluplats avatakse reedel, 18. detsembril kell 16. Külalised saavad vaadata etendusi, maitsta glögi ja piparkooke ning lapsed koos animaatoritega saavad mängida erinevaid mänge, sõita karusselliga ja kohtuda jõuluvanaga.

Jõuluplats on avatud kindlatel päevadel – 18.-20. ja 24.-27. detsembril ning 6.-9. jaanuaril. Nädalavahetustel ja pühadel on plats avatud kell 14-16 ja tööpäevadel – 16-18.

Erinevatel päevadel rõõmustavad lapsi muinasjututegelased ja animaatorid, näidatakse lühikesi teatrietendusi, mängitakse ja korraldatakse  meistriklasse. Kavas on pooletunnised muusikaliste kollektiivide esinemised. Avatakse jõuluvana maja ja postkast, kuhu kõik saavad oma kirja või soovide nimekirja panna. Laupäeviti saavad kõige pisemad külastajad nautida ponisõitu ning jõuluplatsi avapäeval, 24. detsembril ja 7. jaanuaril sõita karusselliga. Ka nendel päevadel pakutakse külalistele kõigi Tallinna laatade populaarseid hõrgutisi – aromaatset alkoholivaba glögi, vürtsikaid piparkooki ja muid maiustusi. Igal päeval on erinev programm.

Kõik suuremad pidulikud üritused Lasnamäel hakkavad toimuma õues,järgides kõiki koroonaviiruse epideemiaga seotud ettevaatusabinõusid. Kõigil Lindakivi jõuluplatsile tulijatel palutakse kanda maske  ja hoida sotsiaalset distantsi. Maski puudumise korral jagavad linnaosavalitsuse töötajad külalistele isikukaitsevahendeid.

Kommentaarid: