Linnaosavalitsus: Pae järve jääle minek on rangelt keelatud!

0

Lasnamäe linnaosavalitsus ja päästekomando pööravad linnaosa elanike tähelepanu sellele, et Pae pargi järve jääle minek võib olla eluohtlik, kuna jääkiht on liiga peenike.

„Viimastel tundidel oleme saanud pilte inimestest, peamiselt noortest, kes katsetavad jää vastupidavust Pae pargi järvel. Mulje, et jää on paks ja hästi kannab, on petlik. Arvestades järve sügavust, kujutab jää alla kukkumine otsest ohtu nii lastele kui täiskasvanutele. Seetõttu rõhutame, et jääle minek on rangelt keelatud,“ kommenteeris Lasnamäe linnaosavanem Vladimir Svet.

Linnaosavalitsus piirab lähiajal Pae pargi järve äärsed kaldad piirdelindiga ja paigaldab vastavad infotahvlid. Kui keegi peaks märkama jääle minevaid inimesi, eriti lapsi ja noori, tuleb sellest viivitamatult teada anda linnaosavalitsusele või hädaolukorra numbrile 112.

„Nõrgal jääl juhtub inimestega õnnetusi igal aastal. Esimene jää meelitab sageli ligi lapsi, kes mänguhoos unustavad, et nõrk jää peidab endas suurt ohtu. Arvestada tuleb sellega, et piisavalt vastupidava jää tekkimine võtab aega ning nõuab püsivaid miinuskraade,“ ütles Lasnamäe päästekomandopealik Pavel Kulikov.

Vanemad peaksid pöörama erilist tähelepanu sellele, kus nende lapsed vaba aega veedavad ja selgitama neile, et jääle minek on keelatud. Ohutusreeglite eiramine võib maksta mitte ainult tervist, vaid ka elu.

Kommentaarid: