Lasnamäe elanik sai 102-aastaseks

0

Täna sai Lasnamäe linnaosa üks vanimaid elanikke Linda Raide 102-aastaseks. Sünnipäevalast õnnitles linnaosa vanema Vladimir Svet.

„Oleme uhked, et meie linnaosas elab väärikaid elanikke nagu Linda Raide. 102 aastat on muljetavaldav number, raske on ette kujutada, kui palju olulisi asju on nende aastate jooksul tehtud. Soovime pikaealisele prouale head tervist ja heaolu ning et iga päev tooks rõõmu ja positiivseid emotsioone, ”ütles Lasnamäe linnaosavanem Vladimir Svet. Linnaosavanem, järgides kõiki koroonaviirusega seotud ettevaatusabinõusid, õnnitles sünnipäevalast ,kinkis lillekimbu ja andis üle linnaosavalitsuse sümboolse kingituse.

Linda Raide sündis 7. detsembril 1918 Pärnus kaupmehe peres. 1940. aastal kolis ta Tallinna, kus töötas Katsemehaanikatehase Teras plaaniosakonnas , oli ka ametiühingu esimees. Proua Raide ei kurda oma tervise üle, sugulased aga märgivad, et ta pole 102-aastaga optimismi ja elurõõmu kaotanud. Mitte kaua aega tagasi tundis Tartu Ülikool huvi Linda pikaealisuse saladuse vastu – proua sai  küsimustele vastamisega suurepärast hakkama, näidates kiiret reaktsiooni ja taiplikkust. Linda Raide usub, et just tänu aktiivsele eluviisile, on ta pikaealine.

Praegu elab Lasnamäe piirkonnas kolm inimest, kelle elutee saja ja enam aasta pikkune.

Kommentaarid: