Lasnamäel avati mälestustahvel metropoliit Korneliusele

0

5. detsembril toimus Vikerlase tänaval metropoliit Korneliusele pühendatud mälestustahvli avamine.

„Algatasime sel suvel Lasnamäe Muuseumi projekti, mille eesmärk on populariseerida Tallinna suurima linnaosa ajalugu. Linnaosa ajalugu on ennekõike selle elanike ajalugu. Otsustasime põlistada meie piirkonnas elanud inimeste mälestust, kes jätsid meie riigi ajalukku sügava jälje, ”selgitas Lasnamäe vanem Vladimir Svet.

Detsembris paigaldatakse Lasnamäele kaks mälestustahvlit. Esimene avatakse Vene Õigeusu kiriku piiskopi, Tallinna ja kogu Eesti metropoliidi, Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu kiriku eestseisja – metropoliit Korneliuse (kodanikunimega Vjatšeslav Vassiljevitš Jakobs) mälestuseks täna kell 13.00 Vikerlase tn 20 majal, kus ta üle kahekümne aasta elas. Üritus on avalik ja toimub järgides kõikikoronaviiruse epideemiaga seotud ettevaatusabinõusid.

Teise mälestustahvli, mis on pühendatud Eesti koorijuhile ja heliloojale Gustav Ernesaksale, avamine toimub Sikupilli asumis 12. detsembril.

Lasnamäe linnaosavalitsus palub linnaosa elanikel jagada oma mõtteid selle kohta, kellele võiks veel Lasnamäele mälestustahvlid paigaldada. „Ootame linlastelt ideid, kellele pühendatud mälestustahvlid võiksid meie linnaosa hoonete seintele lähitulevikus ilmuda,” lisas Vladimir Svet.

Oma ideed palume saata linnaosavalitsuse e-mailile – lasnamae@tallinnlv.ee, märksõnaga“mälestustahvlid”. Selleks loodud komisjon vaatab saabuvad ettepanekud läbi. Neist parimad kehastuvad lõpuks  järgmistes linnaossa paigaldatavatesmälestustahvlites.

Kommentaarid: