Tänasest jõuab levisse Aljona Suržikova film „Ankeet“

0
Pilt: kaader filmist

Reedel, 4. detsembril, jõuab levisse Eesti režissööri Aljona Suržikova film „Ankeet“. Kahel seansil tekib võimalus suhelda ka otse filmitegijatega.

Filmi näidatakse kolmes kinos – Kino Artis, Kino Sõprus, T1 CINAMON. Film on vene keeles eestikeelsete subtiitritega.

Lisaks 4. detsembril kell 19.30 Kinos Artis ja 5. detsembril kell 19.30 Sõpruse kinos viibivad seanssidel ka filmitegijad Aljona Suržikova ja operaator Sergei Trofimov. Aljona ja Sergei on abikaasad, kes on ühtlasi ka ühe Lasnamäe kooli lõpetanud klassikaaslased. Selle kooli vilistlastest räägibki „Ankeet“.

Dokumentaali maailma esilinastus toimus 19. novembril Pimedate Ööde Filmifestivalil.  

„Nõukogude ajal täitis Facebooki aset sõbravihik. Seda pidasid paljud. Vene lapsed nimetasid seda Ankeediks. Klassikaaslastel tuli sinna kirjutada, mis on armastus, kelleks nad saada tahavad või mis on nende lemmiktoit. Muidugi oli see enamasti tüdrukute värk. 25 aastat hiljem lehitseb Aljona Suržikova oma 6. klassi vihikut ja otsustab kunagised klassikaaslased üles otsida, et küsida, kas nende unistused on täide läinud.

Ta sõidab Vene- ja Saksamaale ning käib ära isegi Kambodžas. Välja koorub mõtlemapanev koondportree Eesti iseseisvuse taastamise ajal kasvanud venekeelsest põlvkonnast, kellest paljud on nüüdseks Eesti tolmu oma jalgelt pühkinud. Suržikova klassist koguni pooled. Miks nad seda tegid? Mida nad mõtlevad Eestist? Ja mida nad kirjutaksid Ankeeti nüüd?“, kirjeldab PÖFFi kodulehel üks festivali programmi koostajatest Tiit Tuumalu.

Filmi näidati ka Ida-Virumaal aset leidnud kaasaegsete venekeelsete filmide festivalil KinoFF. Külastajate arvamusi filmist võib kuulata videost (vene keeles).

On soovituslik vaadata filmi suurel ekraanil kinos, kuid sellise võimaluse puudumisel 6. detsembrini jõuab veel järgi vaadata ka PÖFFi veebikinos.

Kommentaarid: