Lasnamäel lõppesid Hooldekodu tee kergliiklustee ehitustööd

0

Priisle asumis tänavu juunis alanud Ussimäe teest Iru Hooldekodu peatuseni kulgev kergliiklustee väljaehitamine on lõppenud.

Priisle asumi liikluskoormus on suur, seega põhiliseks eesmärgiks oligi tuua jalakäijad sõidutee servast eemale eraldi teele. Edaspidi saavad jalakäijad ja ratturid Hooldekodu teel ohutumalt asumite vahel liigelda“, ütles Lasnamäe linnaosavanem Vladimir Svet.

Ehitustööde käigus rajati asfaltkattega 2,5m laiune kergliiklustee kuni Iru Hooldekodu bussipeatuseni, mis osaliselt paikneb ajaloolisel kitsarööpmelisel raudtee-tammil. Korrastati ka bussipeatuse ooteplatvorm. Ussimäe teele rajati ohutussaarega varustatud ülekäigurada ning rajati kergliiklustee ühendus Priisle tee olemasoleva kergliiklusteega. Ohutumaks liiklemiseks ülekäigurajale paigaldati erivalgustus ning kergliiklusteele rajati 34 erksa ja säästliku LED-tänavavalgustit.

„Liiklus muutus selgemaks ja turvalisemaks ka Ussimäe ja Linnamäe tee ristmikul, kus sel suvel valmisid ohutussaared ja uuendatud teekattemärgistus. Lähitulevikus on linnal kavas põhjalikult rekonstrueerida Ussimäe tee, mille käigus rajatakse puuduvad kergliiklusteed ning remonditakse kõik sealolevad ristmikud ja ülekäigurajad“, lisas Vladimir Svet.

Ehitustöid teostas Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalameti tellimusel firma KV Infra OÜ. Kergliiklustee rajamise projektdokumentatsiooni koostas Keskkonnaprojekt OÜ ning omanikujärelevalvet teostas TPJ inseneribüroo OÜ.

Ehitustööde lepinguline maksumus oli ligi 215 000 eurot.

Kommentaarid: