Lasnamäe õpilastele jagati 5000 helkurit

0

Enne esimeste tundide algust jagati täna Lasnamäe koolide ustel õpilastele umbes 5000 helkurit.

“Selle iga-aastase ürituse eesmärk on tuletada lastele meelde, et helkur muudab need nähtavaks teistele liiklejatele, eriti autojuhtidele. Helkur on iga jalakäija jaoks hädavajalik turvaelement, ”ütles Lasnamäe linnaosavanem Vladimir Svet. “Kuid tasub meeles pidada, et helkurelemendid on vaid üks viis jalakäijate kaitsmiseks teedel. On väga oluline, et laps mäletaks ja ei rikuks liikluseeskirju,” lisas Vladimir Svet.

Täna hommikul jagasid Lasnamäe kõigi koolide sissepääsude juures linnaosa noortenõukogu liikmed, linnaosa valitsuse esindajad, noortekeskuse töötajad, samuti politsei- ja munitsipaalpolitseinikud õpilastele mitu tuhat helkurit. Aktsiooni raames tuletati õpilastele meelde ka seda, kuidas peegeldavat elementi õigesti kanda, et suurendada enda nähtavust tänaval. Helkur tuleb kinnitada paremale või vasakule küljele – täiskasvanule põlve kõrgusel, lapsele veidi kõrgemale.

“Sel aastal riputasime järelejäänud helkurid Varraku sillale. Nii on igal möödujal võimalus see endale tasuta võtta ja oma üleriiete külge kinnitada,” lisas Vladimir Svet.

Maanteeliikluse seadus kohustab kandma helkurit pimedal ajal nii linnas kui ka väljaspool linna liikudes. Selle reegli rikkumise eest on ettenähtud trahv kuni 40 eurot.

Kommentaarid: