Lasnamäel valmis Angerpisti tänava kergliiklustee

0

Narva maantee vahetus läheduses Loopealse asumis lõppes Lavamaa ja Katleri teed ühendava Angerpisti tänava jalakäijate tee rajamine.

„Rada ehitati tulevase Tondiraba pargi ühtse jalg- ja jalgrattateede võrgustiku osana. Pargist, mis on plaanis ehitada järgmisel aastal, saab mitmekülgne ja huvitav roheala, millele juurdepääsu rajamisele me mõtleme ja oleme juba osaliselt hakanud ka arendama,” ütles vanem Lasnamäe Vladimir Svet.

Narva maantee ja Tondiraba jalgtee vahelisele lõigule rajati asfalttee pikkusega 274 meetrit. Uue teeraja juurde loodi kaks pinkide ja prügikastidega varustatud puhkeala. Ohutumaks ja turvalisemaks liiklemiseks paigaldati kergliiklusteele ergas ja säästlik LED-tänavavalgustus ning külgnevale alale istutati ligi 20 okaspuud.

Angerpisti tänav on oma nime saanud taimeliigilt (Filipendula vulgaris) roosõieliste sugukonna angervaksa perekonnast. Tegemist on meetaimega, mis meelitab ligi palju putukaid ning seetõttu mängib olulist rolli kohaliku ökosüsteemi hoidmisel.

Tööde tellija oli Tallinna Keskkonna-ja Kommunaalamet, projektdokumentatsiooni koostas T- Model OÜ, tööd teostas Ehitus ja Masinad AS.

Ehitustööde lepinguline maksumus oli 110 000 eurot.

Kommentaarid: