Maailmakoristuspäevale on Eestis registreerunud juba ligi 17 000 inimest

0

Laupäeval toimuvale Maailmakoristuspäevale on Eestis registreerinud end ligi 17 000 inimest, sealhulgas üle 11 000 kooliõpilase ja 4000 lasteaiamudilase. Number kasvab iga päevaga, registreerumine kestab kuni koristuspäevani.

“2020 on üks uskumatu aasta. Veel uskumatum on see, et Maailmakoristus toimub nagu alati! Registreerunute seas on väga palju koole ja lasteaedu, mis on fantastiline – just noored näitavad ühiskonnas eeskuju,” rõõmustab Eesti Maailmakoristuspäeva eestvedaja Mart Normet. “Lisaks oleme koostöölainel Eesti korvpalliliiduga, et tuua spordisõbrad avalikke korvpalliväljakuid korda tegema, seal prügi koristama. Huvi on üles näidanud kirikud, ettevõtted ja kodanikuühendused,” lisas Normet. 

“Mida suurem osalejate number, seda tugevam sõnum kogu maailmale, et eestlased tahavad elada puhtas keskkonnas ja Eesti kui aktsiooni algataja hoiab lippu kõrgel,” julgustab Normet. “Me tahame näidata, et meid on palju. Iga registreerinud inimene inspireerib ka teisi liituma. Nii on meie hääl kuuldav.”

Eelmised aastad on näidanud, et koristuspäevast võtab osa rohkem inimesi kui on end https://www.maailmakoristus.ee lehel ametlikult kirja pannud. Siinkohal utsitab Normet inimesi endast märku andma, kogumaks statistikat ja tagasisidet.

Maailmakoristuspäev toimub üleilmselt ametlikult 19. septembril. Märkimisväärne osa, eelkõige koolid ja lasteaiad, võtavad aktsioonist osa sellele eelneva nädala jooksul. Käputäis on neid, kes valinud koristamiseks 21. septembril algava nädala. 

Mullu võttis koristusmaratonist osa 20 miljonit inimest 180 riigist. Suurim osalus oli Indoneesias, kus koristajaid oli ligemale kümme miljonit. Eesti koristajate arv kasvas tunamulluga võrreldes pea kolm korda: ettevõtmisega liitus ligemale 29 000 inimest ehk 2,1 protsenti elanikkonnast. Ühtekokku koguti pea 333 000 liitrit prügi, sealhulgas 2200 liitrit ehk 1,1 miljon suitsukoni. 

Globaalset koristuspäeva juhib tänavu taas Eesti ning kõne- ja meediakeskus asub Tallinnas, nagu oli see 2018. aastal. Üleilmne koristuspäev algab Eesti aja järgi 19. septembri keskööl Vaikses ookeanis asuval Fidži saarel ja lõppeb 24 tundi hiljem Hawaiil, olnud teinud tiiru peale kogu maailmale.

Kommentaarid: