Maailmakoristuspäev Lasnamäel toimub kanuudega

0

Laupäeval, 19. septembril, Maailmakoristuspäeval kutsub linnaosavalitsus Lasnamäe elanikke liituma iga-aastase keskkonnakampaaniaga. Peamine eesmärk on seekord eemaldada Pae pargi haljasalalt ja nõlvadelt väikepraht ja suitsukonid, samuti puhastada kanuudega liikudes pargijärve veeala.

Sel aastal on Maailmakoristuspäeva fookuses eelkõige väikepraht, mis ühel või teisel viisil koguneb loodusesse ja linnakeskkonda. „Aeg-ajalt satub linnaosavalitsus piirkonna territooriumil silmitsi suurjäätmete loata prügimägede probleemiga ning tegeleb koostöös MUPO-ga selliste ladestuste likvideerimise ja rikkujate tuvastamisega. Kuid on ka midagi, mida palja silmaga ei näe. Väikeprügi, olgu selleks siis suitsukonid, pudelikorgid või kommipakendid, mis mõnikord jäävad lihtsalt märkamatuks, kätkevad endas varjatud ohtu. Samuti nagu suured jäätmed, reostab see keskkonda ja veekogusid, ohustades loomi ja inimesi, – selgitas Lasnamäe linnaosa vanem Vladimir Svet. “Just sellise prügi jaoks läheme laupäeva hommikul Pae parki jahile ja kutsume kampaaniaga liituma kõik, kes on puhta Lasnamäe poolt.”

Laupäeval, 19. septembril kell 11 toimub Pae pargi silla lähedal linnaosavalitsuse hoone (Pallasti 54) juures talgutest osavõtjate kogunemine ja registreerimine. Liikudes mööda nõlva jalgsi ja 10 kanuuga vees on vabatahtlike ülesandeks kohaliku veehoidla ja selle ümbruse mõne tunni jooksul prügist puhastamine. Maal ja vees tööde jagamiseks peavad osalejad registreeruma lingil: https://bit.ly/2GHUXmO. Töövahendite, kaitsevahendite ja juhendite väljaandmine toimub kohapeal. Lisateavet ülemaailmse koristuspäeva kohta Lasnamäel leiate siit.

Tallinn on “Euroopa roheline pealinn” tiitli konkursi finalist. Augusti lõpus korraldati kampaania „Meri algab siin„ erinevates suurlinnapiirkondades. Kampaania käigus märgiti spetsiaalse kollase märgistusega ka 40 Lasnamäe kaevu, et teavitada inimesi, millist ohtu keskkonnale kujutavad endast koos sademeveega Läänemerre sattuvad sigaretikonid ja väike praht.

Lasnamäe osaleb Maailmakoristuspäeval kolmandat korda.

Kommentaarid: