Suvi tõstis retseptiravimite distantsilt pikendamise populaarsust

0
Suvine puhkuste periood on kasvatanud nõudlust arsti juurde minekuta retseptide pikendamise vastu ning igal kuul pikendatakse distantsilt juba ligi tuhat retsepti. Valitud apteekides ja internetis retseptide pikendamise võimalus algas aasta aega tagasi.
 
Benu teenuste arendusjuhi Helen Laupa sõnul on retsepte võimalik apteegis pikendada kogu apteegi lahtioleku aja vältel. “Kuna suvi on inimestele meelisaeg puhkuste võtmiseks, siis on ka perearstide kättesaadavus väiksem ning tihtipeale ollakse oma kodukohast ja perearstikeskusest kaugel. Sellistel puhkudel on märkamatult lõppenud retsepte mugav pikendada virtuaalselt apteekides kohapeal ning statistika näitab, et inimesed kasutavad seda võimalust suviti üha enam,” selgitab Laupa. Huvi teenuse veebikeskkonna vastu tõusis hüppeliselt ka kevadel alanud koroonaviiruse levikust tingitud eriolukorra ajal.  
 
Ravimiretseptide pikendamine toimub apteegis iseteenindusliku kioski vahendusel, kus patsient saab ekraanile sisestada vajaliku info, mis liigub Minudoc veebiplatvormi kaudu süsteemis oleva kvalifitseeritud üld- või perearstini, kes otsustab pärast patsiendi digiloo ning varasemalt välja kirjutatud retseptidega tutvumist, kas retsepti saab pikendada või ei. Küsimuste korral võtab arst patsiendiga telefoni teel ühendust. 
 
“Virtuaalselt saab pikendada ravimite retsepte, mida kasutatakse kas kuuridena või pidevalt krooniliste või pikalt kestvate haiguste raviks. Nendeks võivad olla näiteks suhkurtõbi ehk diabeet, kõrgvererõhutõbi või muud südame-veresoonkonna haigused. Uuendada saab ka rasestumisvastaste vahendite retsepte,” räägib Laupa. Kõige sagedamini soovivadki patsiendid pikendada viimast, millele järgnevad krooniliste haiguste nagu allergia, astma, diabeet ja vererõhu ravimite kordusretseptide väljastamine. 
 
Minudoc.ee on meditsiinivaldkonna uuenduslik kaugteenus, mis võimaldab kliendil distantsilt saada lisaks ravimiretseptide pikendamisel kvalifitseeritud arstilt ja apteekrilt isikustatud nõu. Kokku on platvormil esindatud 12 eriala ja üle 40 nõustaja – alates apteekritest ja perearstidest ning lõpetades dermatoloogide, psühholoogide ning füsioterapeutidega. 

Kommentaarid: