„Tenet“ kui kinomaailma lootuse sümbol

0
Tatiana Tolstaya. Foto: Jelena Vilt

Kes küll oleks võinud ennustada, et filmist, mis Lasnamäel möödunud suvel niivõrd palju emotsioone tekitas, saab mitte lihtsalt tuntud režissööri järjekordne kassahitt, vaid sõna otseses mõttes ülemaailmne lootuse sümbol kõigi kinode jaoks. Just nimelt „Teneti“ näitamisega loodavad kinod kogu maailmas hooaja „taaskäivitada“ ja vaatajad kinosaalidesse tagasi tuua.

Lasnamäe kätes osutus olema praktiliselt kogu maailma tulevik, sealjuures mitte üksnes kinomaailma, vaid ka kogu meie praeguse tegelikkuse saatus. Sellest, kui edukas saab olema „Teneti“ esilinastus, sõltub elu tavapärasesse rööpasse naasmine. Lasnamäe kanali sulgemine filmivõteteks eelnes kogu maailma sulgumisele, seevastu filmi kauaoodatud, mitu korda edasi lükatud esilinastus saab nüüd selle katkestamise sümboliks. Kuivõrd oodatakse Eestis selle filmi linastumist? Oma mõtteid Lasnamäe Lehega jagab Cinamoni juhatuse esimees Tatjana Tolstaja.

Kuivõrd oodatakse „Teneti“ esilinastust kinomaailmas?

Christopher Nolani uue filmi esilinastus pole oluline mitte üksnes Cinamoni, vaid kogu kinotööstuse jaoks. Kinod kogu maailmas loodavad väga taaskäivitumisele ja sellele, et „Tenet“ saab veenvaks põhjuseks minna kinno koos pere ja sõpradega. Aga meie kino CINAMON KOSMOS jaoks on see eriline sündmus, kuna võttegrupp töötas filmivõtete ajal Kosmoses ja osa stseene filmiti Pärnu maanteel otse kino vastas.

See tähendab, et võtete ajal õnnestus teil suhelda võttegrupi esindajatega?

Christopher Nolaniga õnnestus mul kohtuda Kosmoses Pärnu maantee võtete ajal. Mulle avaldas väga sügavat muljet kümnete inimeste hästi läbi mõeldud ja kooskõlastatud töö, samuti mitmesuguse tehnika suur kogus. See oli nagu orkester, kus iga muusik esitab oma partiid.

Kas riikidel, kus filmid üles võetakse, on nende näitamisel mingeid eeliseid? Vahest on Lasnamäe elanike jaoks, kes elasid üle terve kuu filmivõtteid, mingeid eripakkumisi?

Ma ei arva, et linnad, mis osalesid „Teneti“ võtetel, saavad mingeid erilisi eeliseid. Filmi ekraanile jõudmise ajad määrab pigem koroonaviiruse arengu dünaamika. Siiski on juba praegu teada, et Euroopas linastub see film varem kui USAs.

Esilinastuse uus kuupäev kuulutati just välja, kuid kas te valmistute vaatamata sellele võimalikeks uuteks edasilükkamisteks?

Kui tulevik on ebakindel, on parem loota parimat. Me loodame väga tõsiselt, et uusi edasilükkamisi ei tule ja me näeme seda filmi suurtel ekraanidel veel enne praeguse suve lõppu.

Christopher Nolan filmib oma teosed eelistatavalt IMAXi jaokskas see tähendab, et vaadata filmi Lasnamäest saab ainult Lasnamäel?

„Tenet“ filmiti IMAXi kaameratega ja seepärast on seda loomulikult kõige parem vaadata IMAXi saalides. Täna jagas IMAXi juht Rich Gelfond oma muljeid filmi vaatamisest: „Oo mu jumal! Ma olin juba unustanud, kui suurepärane on filmi sukelduda!“ Kuid filmi „Tenet“ hakatakse näitama kõigis kasutatavates formaatides.

Millal võime pileteid müüki oodata?

Tavaliselt tulevad piletid müüki kaks nädalat enne esietendust. Praegu veel piletit osta ei saa ja stuudio Warner Brothers korraldusel müügi alguse kuupäeva veel ei avalikustata. Jälgige meie kuulutusi veebileheküljel cinamonkino.com, meie Facebooki leheküljel ja Instagramis. Kohtade arv Kosmoses ja kinos T1 IMAX on piiratud!

Kommentaarid: