Täna alustatakse Lasnamäel elektritõukeratta rendiga

0

Alates tänasest, 19. maist saab Lasnamäel laenutada Eestis toodetud elektrilisi tõukerattaid. Lasnamäe Linnaosa Valitsusega lepingu sõlminud elektriliste tõukerataste tootja Comodule OÜ paigaldab Lasnamäele neli laenutuspunkti.

„Tõukerataste laenutusvõrgustiku laiendamine Lasnamäele on kauaoodatud sündmus. Eelmisel aastal sai meie linnaosas tõukerattaid laenutada vaid Ülemiste City’s, kuid pea 120 tuhande elanikuga linnaosa jaoks on seda kindlasti vähe. Hea meel on tõdeda, et see laienemine toimub just siinmaal toodetud tõukerataste arvelt,“ ütles Lasnamäe linnaosa vanem Vladimir Svet.

„Lepingu sõlmimisel oleme seadnud esiplaanile kasutajate ja kaasliiklejate, eeskätt jalakäijate ohutuse. Renditavatele elektritõukeratastele on seatud kiirusepiirang 20 kilomeetrit tunnis. Samuti on rentija vanus piiratud 16 aastaga. Loodame, et need piirangud koosmõjus muude lepingupartneri kohustustega aitavad maandada rataste kasutamisega seotud riske ja muuta neid meie igapäevase liiklemise osaks,“ selgitas Vladimir Svet.

Koroonaviiruse leviku tõkestamise eesmärgil on tõukerataste rendileandja kohustatud desinfitseerima rataste puutepindu enne nende laenutuspunktidesse paigutamist.

19. maist saab elektrilisi tõukerattaid Lasnamäel laenutada neljast punktist:

  • Lasnamäe Linnaosa Valitsuse hoone sissepääsu juures (Pallasti tn 54);
  • Tallinna Teeninduskooli vastas (Majaka tn 5);
  • Lasnamäe Spordikompleksi sissepääsu juures (Pae tn 5);
  • Grossi poe juures (Majaka tn 28).

Kui huvi elektritõukerataste rendi vastu on suur, on Lasnamäe Linnaosa Valitsus valmis uute laenutuspunktide avamiseks ka teistes Lasnamäe asumites. Comodule OÜ ja Lasnamäe Linnaosa Valitsuse vaheline leping on sõlmitud 1. detsembrini 2020. 

Tõukeratta kasutamiseks on vaja laadida alla rakendus Tuul, registreerida end vuhisejaks ning leida lähim tõukeratas.

Kommentaarid: