Lasnamäe tähistab Tallinna päeva videomatkaga ajaloolises Tondiraba asumis

0

Lasnamäe linnaosa valitsus kutsub 15. mail Tallinna päeva puhul tutvuma linnaosa ajalooliste paikadega. Linnaosa vanem Vladimir Svet tutvustab otseülekandes toimuval videomatkal Tondiraba asumis ja selle lähiümbrust.

„Ehkki Lasnamäe praegune nägu on väga uus, siis tegelikult on sellel paigal kohati pikk, aga igal juhul väga huvitav ajalugu. Kõik see kajastub ka kohanimedes. Kui paljud teavad, kust tuleb Tondiraba nimetus või miks paljud tänavad kannavad kosmoseteemalisi nimesid, nagu näiteks Tähesaju ja Taevakivi tänavad?“ kommenteeris Lasnamäe linnaosa vanem Vladimir Svet. “Aga lisaks põnevale ajaloole ootavad seda piirkonda ka mitmed huvitavad arengud, millest paljud elanikud ei tea. Kindlasti tuleb paljude jaoks üllatuseks, et Tondiraba vahetus läheduses asub Angerpisti tänav, mida alles sel aastal rajama hakatakse.”

Pooletunni pikkune videomatk saab alguse Varraku sillalt ning liigub läbi Tondiraba Angerpisti tänavale. Tuuril osalemiseks tuleb minna Lasnamäe linnaosa valitsuse Facebooki lehele. Linnaosa venekeelsel lehel algab virtuaaltuur reedel, 15. mail kell 15 ja eestikeelsel lehel kell 16.

Tallinn tähistab tänavust Tallinna päeva tavapärasega võrreldes teisiti, pakkudes e-kanalite kaudu võimalust kirjutada etteütlust, samuti avastamisrõõmu tänapäeva ja mineviku kodulinnas.

Kommentaarid: