Jüriöö pargi kõrvalt kulgev tänav sai Vahuri nime

0

Vastavalt Tallinna linnavalitsuse 2020. aasta 23. märtsi korraldusele nr 361 anti Ülemiste asumis Peterburi teelt põhja suunas kulgevale tänavaharule nimeks Vahuri tänav.

„Tallinna Linnavalitsuse nimekomisjon kaalus Peterburi teelt algavale ja Jüriöö pargi kõrvalt kulgevale kõrvalharule ka Jüriöö pargi järgi Jüriöö tänava nime andmist. Jüriöö park on rajatud Sõjamäe lahingu toimumiskohta ning lahingupaika tähistab Jüriöö ülestõusu mälestusmärk,“ kommenteeris Tallinna linnaplaneerimise ameti kohanimekorraldaja Liis Palmipuu. „Kuna maaomanikud eelistasid vähem täpitähti sisaldavat tänavanime, osutus valituks E. Bornhöhe Jüriöö ülestõusu ainetel kirjutatud teose „Tasuja“ tegelase Vahuri nimi.“

Varem on Lasnamäe linnaosas Jüriöö ja ülestõusuga seonduva teema järgi nimed saanud ka Tambeti tänav, Tasuja puiestee ning samast teemast on tuletatud Tõrviku tänava ja Tõivu tänava nimed.

Kommentaarid: