Esmaspäevast algab Varraku silla remont

0

Esmaspäeval, 11. mail algab Lasnamäel Laagna teed ületava Varraku silla remont. Silla uuendustööde ajal on liiklus sõidukitele ja jalakäijatele suletud, ühistransport hakkab Laagna teed ületama Mustakivi silla kaudu.

„Laagna tee kohal kõrguvad sillad kujutavad endast linnaosa eripära ning lisaks liiklemisele on need elanikele ka emotsionaalselt tähtsad. Aastad on sildu murendanud, mistõttu tuleb remonttöödega parandada nende ilmet ning pikendada eluiga. Eriti kaua on oodatud just Varraku silla remonti,“ ütles Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf.

„Varraku sild on nii autode kui ka jalakäijate poolt aktiivselt kasutuses ning Tondiraba piirkonna arengud suurendavad seda. Remonttöödega muudetakse sillal liiklemine ohutumaks, korrastakse silla ning selle juurdepääsuteede asfaltkate, rajatakse puuduolevad kõnniteed ning korrigeeritakse liikluskorraldust,“ kirjeldas Vladimir Svet. Ta lisas, et silla eluea pikendamiseks vahetatakse välja silla tugiosad ning korrastatakse sillakonstruktsioonid.

Sillale paigaldatakse LED tänavavalgustus ning mõlemasse otsa rajatakse erivalgustusega jalakäijate ülekäigurajad. Vaegnägijate liikumisvõimaluste parandamiseks paigaldatakse ülekäiguradadele reljeefsed kõnniteeplaadid.

Silla ehitustööd lõppevad augustikuus. Ehitustöödega kaasnevad Laagna teel ajutised piirangud, mistõttu palub linnaosavalitsus elanikel jälgida liikluskorraldust. Ühtlasi palub linnaosavalitsus mõistvat suhtumist töödega kaasnevate võimalike ebameeldivuste pärast.

Varraku silla remondi maksumus on 760 000 eurot. Ehitustööd tellis Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalamet. Silla remonttöid teostab Tallinna Teede AS ning omanikujärelevalvet korraldab TPJ Inseneribüroo OÜ. Viadukti rekonstrueerimise projektdokumentatsiooni koostas P.P. Projekt OÜ.

Kommentaarid: