Lasnamäel saab Euroopa Liidu toiduabi üle 1300 inimese

0

Sel nädalal jagab Eesti Toidupank koostöös Lasnamäe linnaosa valitsusega üle 1300 Euroopa Liidu toidupaki.

„Sel aastal toimub toiduabi jagamine eriolukorra tingimustes, mistõttu kasutame kõiki meetmeid, et vältida järjekordade teket ja vähendada inimeste vahelisi kontakte,“ rääkis Lasnamäe linnaosa vanem Vladimir Svet.

Linnaosavanem Vladimir Svet rõhutas, et koroonaviirus ei ole oma ohtlikkust minetanud ja eriolukord kehtib jätkuvalt, mistõttu  viiakse linnaosavalitsuse töötajate abiga sadadele inimestele toiduabipakid koju kätte. „Kõigi toiduabipaki saajatega oleme võtnud ühendust ja andnud teada, kuidas üle 15 kilo kaaluv pakk kätte saada. Linnaosavalitsuse töötajate kohustus on toimetada see toiduabipakk ka nende abivajajateni, kes on koduhooldusel või kuuluvad riskigruppi ega saa ise järele tulla,“ selgitas Vladimir Svet.

Toiduabipakis on kuivaineid, konserve, purgitoite, hoidiseid, kohvi ja teed. Toiduabi saamise kriteeriumid on üle Eesti kõigile võrdsed. Abipaki saajate nimekiri koostatakse toimetulekutoetuse ja kohaliku omavalitsuse toetuste taotluste ja saajate alusel. Näiteks saavad seekord Euroopa Liidu toiduabi need inimesed, kes selle aasta jaanuari- või veebruarikuus olid kas toimetulekutoetuse või kohaliku omavalitsuse toetuse saajad. Samuti saavad toiduabi kodutute öömajades viibivad kindla elukohata inimesed.

Abifondi toetuse kasutamist koordineerib Sotsiaalministeerium.

Kommentaarid: