Fotod: koolid jagasid täna toidupakke

0

Tallinn jätkab koolitoidu pakkumist lastele, kes seda vajavad. Kui esimesel nädalal soovis koolilõunat veidi üle 1200 lapse, siis täna jagati välja juba 11 550 toidupakki ehk neljandikule üldhariduskoolide õpilastest.

„Kuna toidupaki soovijate hulk on hüppeliselt kasvanud, tuli Tallinna Haridusametil muuta toidu jagamise korraldust. Kui esimestel nädalatel anti õpilastele soe koolilõuna karbiga kaasa, siis nüüd saavad nad kaasa nädala toidupaki. Nii saame hoida otsekontaktid minimaalsed ja kaitsta kõigi osapoolte tervist,“ rääkis abilinnapea Vadim Belobrovtsev.

Koolid jagavad toidupakke jälgides, et oleks täidetud 2+2 reegel. Pakkide jagajad on varustatud isikukaitsevahenditega ja täidavad kõiki hügieeninõudeid nakkuse leviku tõkestamiseks. Koolid on saanud toimele oluliselt suurenenud nõudlusega.

Näiteks Lasnamäel asuv Tallinna Läänemere Gümnaasium jagas täna umbes 600 pakki ning kooli direktor Deniss Presnetsov jagas pildid ettevalmistusest oma Facebooki lehel. Neid kaadreid saab näha ka sellele artiklile lisatud galeriis.

Tallinna linn palub hoiduda toidukaupade liigsest kogumisest, kuid vajadusel tasub toidupakki kindlasti küsida. Järgmise toidupakkide jagamise kuupäeva avaldatakse lähipäevil. Koolitoidu soovist tuleb eelnevalt teavitada oma kooli, sest toidupakke tellitakse eelregistreerimise alusel. Toidupaki kättesaamise juhiseid saavad lapsevanemad ja õpilased oma koolilt. Tallinna munitsipaalüldhariduskoolides õpib 46 400 õpilast.

Kommentaarid: