VIDEO: Lasnamäe nägi lennuparaadi esimesena

0

Täna kell 12 toimus Tallinnas Vabaduse väljakul Eesti Vabariigi 102. aastapäeva paraad, mille võttis vastu Vabariigi President Kersti Kaljulaid.

Paraadist võttis osa üle 900 osaleja ja ligi poolsada ühikut tehnikat, kokku osaleb paraadil 42 lippu, 4 kompaniid, 2 patareid, 8 rühma ja 2 orkestrit.

Paraadist tegid ülelennu erinevad Eesti ja liitlaste õhuvahendid. Nende ülelennu suund oli tuttav paljudele Lasnamäe elanikele – mööda Laagna teed kesklinna poole. Nii et kõik Lasnamäe elanikud, kes olid ülelennu ajal Pae pargi ümbruses, said võimaluse tervitada paraadile suunduvaid õhuvahendeid esimesena.

Liitlaste õhuvahendid valmistuvad paraadi ülelennuks Pae pargi kohal

Esindatud olid kõik väeliigid, kaitseväe akadeemia, Balti kaitsekolledž, sõjaväepolitsei vahipataljon, küberväejuhatuse staabi- ja sidepataljon, 1. ja 2. jalaväebrigaad, toetuse väejuhatus, erioperatsioonide väejuhatus, Kaitseliidu Põhja maakaitseringkond, Naiskodukaitse, NATO küberkaitsekoostöö keskus ning NATO staabielement. Samuti osalevad paraadil sisekaitseakadeemia kadetid ja vanglateenistuse esindajad.

Liitlastest olid paraadil esindatud Ameerika Ühendriigid, Prantsusmaa, Läti, Leedu, Poola ja Ukraina liputoimkondadega. Lisaks osalesid paraadil NATO Eesti lahingugruppi kuuluvad Ühendkuningriigi ja Taani üksused ning Prantsusmaa ja Ameerika Ühendriikide üksus.

Pärast paraadmarssi oli huvilistel võimalus Vabaduse väljakul tutvuda kaitseväe ja meie liitlaste tehnikaga. Näha saab Eesti kaitseväe jalaväe lahingumasinat CV9035EE, soomustransportööre Sisu XA-188 ja XA-180, Suurbritannia ja Põhja-Iiri Ühendkuningriigi tanki Challenger, jalaväe lahingumasinat Warrior ja liikursuurtükki AS90, 155- ja 122-millimeetriseid haubitsaid, õhutõrjekahurit ZU-23-2, õhutõrjeraketikompleksi Mistral, tankitõrjesüsteemi Javelin, 120-millimeetrist miinipildujat ning mobiilset õhuseireradarit Ground Master 403.

Kommentaarid: