Lasnamäe Linnaosa Valitsus alustab taaskord rotitõrjega linnaosas

0

Esmaspäeval, 10. juunil algab Lasnamäe Linnaosa Valitsuse tellimusel rotitõrje 10-s  Lasnamäe asumis. Tegemist on järjepideva ettevõtmisega.

Lasnamäe linnaosa valitsus, lähtudes elanike pöördumistest, tegeleb juba mitmeid aastaid rotitõrjega. Rotid on oluline osa meie looduskeskkonnast ja neil on oma kindel roll, kuid kui nende populatsioon kasvab liiga suureks ja muutub elanike jaoks häirivaks, tuleb paraku kasutusele võtta karmimad meetmed ja tegeleda deratiseerimisega. 

Linnaosavalitsus pöörab tähelepanu asjaolule, et kõik paigaldatavad tõrjekastid on tervena  ohutud nii inimestele kui ka pisematele loomadele, nagu näiteks siilid ja väikesed koerad. Lisaks on iga kast eraldi märgistatud ilmastikukindla infolehega, et välistada mürgi sattumist loomade või inimeste kätte. Aga siiski, vältimaks ebameeldivusi, peaksid elanikud ise olema tähelepanelikumad, eriti lemmikloomadega jalutades.

Esmaspäeval, 10. juunil alustatakse Lasnamäe Linnaosa Valitsuse tellimusel rotitõrjega kümnes erinevas Lasnamäe asumis. Viimati korraldati rotitõrjet Lasnamäel möödunud sügisel. Rotitõrje on Lasnamäel järjepidev tegevus ning seda rakendatakse ka tulevikus, vastavalt vajadusele ning elanike pöördumistele.

Deratiseerimist teostatakse järgmistel aadressidel: 

  • Lasnamäe tn 32
  • Linnamäe tee 1
  • Linnamäe tee 46
  • Liikuri 50
  • Läänemere 22
  • Kärberi 62
  • Ümera 22
  • Vikerlase 21 
  • Pae silla ümbrus
  • Virbi 2a

Deratiseerimist korraldatakse eeskätt ohutuse tagamiseks. Kuna rotid toituvad prügikastide ümbruses või ka kompostihunnikutes leiduvatest toidujääkidest, levitavad nad hulgaliselt haigusi, nt leptospiroosi, salmonelloosi, kolibakterioosi, Well’i tõbe ja tuberkuloosi, ka võivad nad inimestele edasi kanda kirpe ja puuke ning muid ebameeldivaid putukaid. Kui rotid satuvad elektrijuhtmeid närima, võivad nad põhjustada isegi tulekahju. Rääkimata sellest, et nad võivad nakatada ohtlike haigustega ka pere lemmikloomi.

Kõige parem viis rottide vastu on ennetus. Rottide arvukus on sageli seotud inimtegevusega. Mida vähem on prügi tänavatel, lahtiseid ja auklikke prügikonteinereid, seda vähem tõenäoline on, et rotid asuvad sellesse kohta elama.

Kommentaarid: